Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Irta schreef: Nou.... dat durf ik toch te betwijfelen, want gedroogd steviablad is ook hartstikke goorSuiker is ook niet gezond natuurlijk. Stevia is een product dat echt al eeuwen gebruikt wordt in Zuid-Amerika, maar dat ook veel tegenwerking ondervindt van de Europese suikerlobby Het kan natuurlijk ongezonde effecten hebben, maar ik zou dan toch wil weten wie die studies gesponsord hebben Maar de smaak daar kan je natuurlijk niet omheen. Ik heb nog nooit pure stevia geproefd. Probeer ook niet teveel suiker te gebruiken (wat niet altijd lukt haha, maar koffie drink ik wel meestal zwart, ik drink er ook niet zoveel). De wereldoorlogen hebben ons suikerkindjes gemaakt eh. Toen was suiker super ... En we zijn het, zoals met zoveel dingen, gaan overdrijven. Het is echt gewenning ook. Dus misschien moeten we proberen om het 21 dagen zonder suiker te doen, want dat is de periode om een nieuwe gewoonte aan te leren ... (haha, ik zie me nu al falen)
Stevia is trouwens helemaal niet zo onschuldig als men vaak wil doen geloven. Er zijn aanwijzingen dat het hormoonverstorend werkt. Het zou zelfs onvruchtbaarheid in vrouwen kunnen veroorzaken. Ook zijn er studies die er op wijzen dat het kankerverwekkend kan zijn... Aan de andere kant zijn er ook weer zat studies die het als veilig beoordelen, maar gezien de tegenstrijdige berichten (en, ook niet onbelangrijk, de smaak), is het niet bepaald "my cup of tea", of koffie in dit geval
kimlodewijks schreef: Dus misschien moeten we proberen om het 21 dagen zonder suiker te doen, want dat is de periode om een nieuwe gewoonte aan te leren ... (haha, ik zie me nu al falen)Alle, niet te pessimistisch, laten we het gewoon proberen
Els&Flow schreef: Stevia is super smerig. Ik gebruk wel nog steeds die kokosbloesemsuiker, maar vind koffie met amandelmelk ook lekker en dan hoeft er geen extra zoetstof in.Neem je dan ongesuikerde? Want in de meeste amandelmelken zit suiker toegevoegd en dan kan je die natuurlijk al net zo goed gewoon zelf toevoegen...
-Annemarie- schreef: Ik heb de ongezoete, van Alpro. Wat mij dan wel weer stoort is dat ze er extra vitaminen en calcium aan toevoegen. Hoeft echt niet.Amandelmelk is zoooo makkelijk zelf te maken! Ik doe 200 gram hele amandelen op 1 liter water. Verpulveren in de blender, dan in een kaasdoek oid (fijnmazig) laten afdruipen tot je het vocht overhoudt. De pulp kun je drogen en als amandelmeel gebruiken.