Dit vind ik erg lekker, ook als ontbijt als het ff snel moet. En het is glutenvrij, niet dat dat voor mij noodzakelijk is maar wel handig om te weten. Overigens maak ik het van alleen amandelmeel en tel dus de hoeveelheid havermout bij het amandelmeel op.
Ingrediënten gezond bananenbrood
3 (rijpe) bananen
50 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermout*
1 ½ theelepel bakpoeder
Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
Zout
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
Laat de cake afkoelen op een rooster.