Pagina 1 van 2

Kook voorbereiding...

Geplaatst: ma 22 dec 2014, 17:32
door Danny
Wij vieren kerstavond bij ons thuis en er staat denk ik best een lekker menu op het programma.
Oa stoofpeertjes, als we die woensdagavond eten...zou ik ze dan vanavond al kunnen maken of beter morgenmiddag?

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: ma 22 dec 2014, 17:46
door Lizzy
Ik zou ze morgenavond maken.

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: ma 22 dec 2014, 18:11
door Els&Flow
Ik ga ook voor morgen, zo laat mogelijk. Peertjes zijn veel te lekker om te bewaren.  :biggrin2:

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: ma 22 dec 2014, 18:49
door Nynke
Vanavond al koken, 2-3 uurtjes voor stoofperen, dan 1 of 2 nachten laten staan, dan zijn ze het lekkerst  :) :)  Handperen hoeven maar een uurtje te koken. Juist door ze zeker een nacht te laten staan, worden ze van binnen ook mooi rood  :) :)

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: ma 22 dec 2014, 19:21
door Danny
Ik kan er wel vanaf blijven, het ging me er vooral om dat ze niet woensdag al bedorven zouden zijn.

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: ma 22 dec 2014, 19:44
door Nynke
Danny schreef: Ik kan er wel vanaf blijven, het ging me er vooral om dat ze niet woensdag al bedorven zouden zijn.
Eenmaal gekookt en goed afgekoeld blijven ze 4-6 dagen goed in de koelkast  :) :)
Je kunt ze ook meteen na het koken in uitgekookte jampotten/appelmoespotten, deksel ook uitgekookt, doen, goed afvullen met vocht, deksel er goed op, omdraaien en maanden te bewaren  :) :)

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 08:45
door Danny
Dank je wel! Nou ja ga ze vanmiddag lekker maken, dan kan het nog goed intrekken.

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 10:52
door Skyline
Veel dingen kan je al voor maken

Je denkt toch niet dat wij in de keuken voor 2000 man alles op de dag zelf maken  ;D

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 11:12
door Nynke
Skyline schreef: Veel dingen kan je al voor maken

Je denkt toch niet dat wij in de keuken voor 2000 man alles op de dag zelf maken  ;D
:D :D :D :D :D :D 

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 11:59
door Danny
Haha, nou ik ben ook echt niet van plan alles op de dag zelf te maken hoor...nee vanmiddag al heel wat klaar maken voor morgen, en dan woensdag het een en ander maken voor donderdag. Vrijdag lekker bij mijn sch ouders!

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 12:17
door Skyline
Wat een luxe allemaal...

Ik begin vandaag met werken, heb zondag vrij
Mag wel voor 2000 mensen koken met de kerst....

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 17:01
door Danny
Mazzelaar

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 17:03
door Martine-Tom
Ja hoor, in water bewaren en tussendoor even in schoon water zetten  :)

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 17:04
door Neally
Als je ze morgen wilt bakken dan zou ik ze nu vast koken. Niet helemaal plat natuurlijk.  :biggrin2:
Dan kun je ze morgen zo afbakken, zou aardappelen niet zo lang van te voren alleen maar schillen en in water laten staan.

Re: Kook voorbereiding...

Geplaatst: di 23 dec 2014, 17:46
door Nynke
Neally schreef: Als je ze morgen wilt bakken dan zou ik ze nu vast koken. Niet helemaal plat natuurlijk.  :biggrin2:
Dan kun je ze morgen zo afbakken, zou aardappelen niet zo lang van te voren alleen maar schillen en in water laten staan.
Martine-Tom schreef: Ja hoor, in water bewaren en tussendoor even in schoon water zetten  :)
Kan allebei, als je ze bij alleen in water bewaren maar heel goed afdroogt voor je ze gaat bakken/frituren. Voorkoken heeft als voordeel dat je ze helemaal kunt laten afkoelen tot ze gebakken worden. Zeker niet te lang koken dan.