Pagina 1 van 1

Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 11:20
door Danny
Wie o wie kan mij helpen aan een lekker recept voor Coq au vin? Ik wil dat graag 1e kerstdag maken.

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 11:21
door hannabelgje
Grappig, wij gaan dat ook eten.  :biggrin2:

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 11:25
door Martine-Tom
(Kan het weer niet laten, begint traditie te worden  :biggrin2:)

Benodigdheden:
- Een eend van 5 kg.
- 2 flessen Schotse Whisky.
- Spekreepjes.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den'ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 11:31
door hannabelgje
Is niet hetzelfde hoor, is eend, geen haan.

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 12:15
door Nynke
Dit klinkt mij goed in mijn oren, ik zou zelf alleen meer wijn gebruiken  :P :P :P
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/h ... e-136.html

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 12:25
door Angelique
[quote="hannabelgje"]
Is niet hetzelfde hoor, is eend, geen haan.
[/quote]

Het is ook geen recept maar een stukje onzin  :biggrin2:

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 12:36
door Lizzy
Willem zegt dat haan in wijn niet te vreten is.

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 12:44
door Kim_S
[quote="Lizzy"]
Willem zegt dat haan in wijn niet te vreten is.
[/quote]

Dat zou ik ook zeggen als ik Willem was  :biggrin2:

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 12:46
door eelke
Ik dacht dat het gewoon ff kip aanbakken, in een grote pak gooien met groente erbij, fles wijn erbij, bietje bouillon erbij en garen maar was?

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 13:00
door Kaio
[quote="eelke"]
Ik dacht dat het gewoon ff kip aanbakken, in een grote pak gooien met groente erbij, fles wijn erbij, bietje bouillon erbij en garen maar was?
[/quote]
zoets ja

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: di 16 dec 2014, 13:29
door EliScooby
Cocq aanbraden, vin toevoegen en in de oven ermee toch?

Re: Recept Coq au vin?

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 16:21
door Mowgli
[quote="Martine-Tom"]
(Kan het weer niet laten, begint traditie te worden  :biggrin2:)

Benodigdheden:
- Een eend van 5 kg.
- 2 flessen Schotse Whisky.
- Spekreepjes.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den'ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!



[/quote]Hij blijft leuk  ;D ;D ;D