Pagina 1 van 1

vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 08:27
door hamada
Een tijd geleden stond hier een tip over het schillen van een pompoen. Dit zou gemakkelijker gaan als de pompoen in de oven of magnetron verwarmd wordt. Ik weet niet meer precies hoe het zat. Weet iemand het nog wel?
Alvast bedankt.

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 13:41
door Skyline
Gewoon een goed scherp zaagmes met niet te grove kartel

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 14:44
door hamada
Daar heb ik al een paar keer bijna een paar vingers mee verloren :-[  Het mes vloog alle kanten op op die gladde schil.

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 20:15
door pike
Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar als je de pompoen in de oven roostert hoef je hem niet te schillen en is die schil gewoon eetbaar. (Volgens ah  ::)) Maar dan is hij er ook gemakkelijk af te halen.

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 20:51
door Tanna
Als ik de pompoen al schil -meestal is dat niet nodig - snijd ik hem in punten en schil die punten. Met een gewoon koksmes trouwens, niet gekarteld.

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 21:24
door koekje
Neem een biologische. Die hoef je niet te schillen.

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 22:36
door Fenixjuh
Ik gebruik 'gewoon' een dunschiller. .

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 23:15
door Nynke
Fenixjuh schreef: Ik gebruik 'gewoon' een dunschiller. .
ik ook  :) :)  maar dat is natuurlijk wel het makkelijkst met een pompoen met een gladde schil  :P

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: za 18 okt 2014, 23:28
door hamada
Dank voor de tips. Ik ga aan de slag :D

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: zo 19 okt 2014, 08:03
door Tanna
koekje schreef: Neem een biologische. Die hoef je niet te schillen.
Dat vergat ik erbij te schrijven. Wij eten alleen maar biologisch, dan vergeet ik weleens dat niet iedereen dat doet.

Re: vraagje over pompoen

Geplaatst: zo 19 okt 2014, 11:19
door Eef+Stippels
Ik schil (biologische hokkaido) pompoenen nooit, we eten ze altijd met schil. Die wordt ook net zo zacht als de rest van de pompoen.