Pagina 1 van 2
pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 20:24
door lauraV
morgen was de bedoeling een liter of 15 pompoensoep te maken voor de opvang ....
ik heb dus een grote pompoen , een grote gesponsorde courget , uien en wat spekjes om uit te bakken ....
mijn vraag : wat voor kruiden naast peper en zout voeg je toe? ik wilde ook verse knoflook en pepertjes gaan halen .... maar hoeveel gebruik je voor een volle pan?
er zullen tussen de 20 en 30 personen mee eten .... (grote eters
)
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 20:30
door Roef & Hidde
ik maak het altijd met curry madras kruiden en kokosmelk,ook sinasappelsap is er lekker door
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 20:36
door Fenixjuh
Ik gooi er altijd een puntpaprika doorheen, wat peper en oude kaas. . Das al genoeg voor ons qua smaak
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 20:37
door Jantina
Ui aanfruiten in boter, de pompoen en courgette even mee aanbakken, dan onder de groentebouillon zetten en gaar koken. Pureren. Kruidenroomkaas erdoor (in jouw geval meerdere bakjes) en je hebt een zalige soep!
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 21:45
door lauraV
zo leuk ....iedereen rageert op de groepsapp van de vrijwilligers
ik heb nu bij elkaar:
grote pompoen ( voor 2 pannen denk ik)
grote courget (denk wel van 2 kilo
)
netje uien
verse knoflook
verse peper
winterpeen
aardappels
spekjes voor uit te bakken ( voor los erbij , er zijn mensen die geen varkensvlees eten)
en lactose en granenvrije bouillionblokjes groente
ras el hanout
dit alles binnen een half uur aangeboden door de mensen ..... de soep wordt vast lekkerder door al die toegevoegde liefde
kan niet wachten tot alle mensen muisstil aan tafel zitten te genieten van de soep
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 21:54
door monster
Worteltjes meebakken met de ui. Geeft extra smaak.
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 21:56
door lauraV
ok dankje voor de tip
heeft nog een familielid van een bakker gereageerd .... er worden 12 stokbroden gesponsord ....
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 22:04
door hannabelgje
Gember is lekker in pompoensoep.
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 22:07
door lauraV
dat zit al in de el hanout ( 5 kruiden mix)
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 22:29
door hannabelgje
Moet wel verse gember zijn, geen poeder.
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: do 16 okt 2014, 23:18
door miik
Ik heb er van de week ook kardemom en gember door gedaan, was echt super lekker geworden !
Mijn recept:
700 gram pompoen
2 uien
4 knoflook tenen
1 aardappel
750 ml bouillon (1,5 groentebouillon tablet)
room
pepertje, zout, paprika poeder, gember, kardemom en paprika poeder
Ik heb ui, knoflook en pompoen aangebakken, kruiden erbij.
Daarnaast bouillon opgezet met een aardappel erin.
Dan groente (ui, etc) bij de bouillon, staafmixeren, vuur uit en scheut room erbij.
Was genoeg voor 3 kommen soep.
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: vr 17 okt 2014, 00:04
door pluk
Mijn snel klaar pompoensoep:
2-3 rode uien
2 rode paprika
1 kleine pompoen of ca 700 gram van een grote
1 bouillonblokje
Ui grof snijden en fruiten, paprika grof snijden en meebakken.
pompoen inclusief schil grof snijden, in de pan, bouillonblokje erbij, ca. 1/2 liter water
10 minuten koken, pureren met staafmixer, peper, tijm, oregano en sambal naar smaak toevoegen
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: vr 17 okt 2014, 07:00
door Nynke
Ik gebruik altijd Patak's currypasta door de pompoensoep
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: vr 17 okt 2014, 12:24
door - Judith -
Nynke schreef:
Ik gebruik altijd Patak's currypasta door de pompoensoep
Ik ook!
En linzen.
Re: pompoensoep tips
Geplaatst: vr 17 okt 2014, 13:57
door lauraV
veel complimentjes gekregen .... het heeft heerlijk gesmaakt