Appelwijn / Appelcider / Appelflappenfuif...
Webchef: http://www.webchef.nl/search.html?query=Appel
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Lida. S schreef: paarden kan natuurlijk ook, dan gaat het snellerJa, en de paardenmest weer onder de appelbomen.
Skyline schreef: Seschuan peper is meer citrus dan pittigLeuk, zo leer je nog eens wat, naast ideeen voor recepten.
En werkt bij veel gebruik verdovend op de tong ;-)
bordie schreef: hoe maak ik appelsap van appels?Ik doe de appels door de sapcentrifuge, daarna het sap verhitten, wat gemalen zoethout, verse gember en kaneel toevoegen en het sap in de flesjes doen. Jaren houdbaar. Het kan ook zonder sapcentrifuge, maar dat vind ik veel werk. Je moet de appels dan koken in ruim water, totdat t op dunne appel moes lijkt, dan zeven door een theedoek, op smaak brengen en weer aan de kook brengen.
heb nog 7 kg in de tuin staan...
Lida. S schreef: Ik doe de appels door de sapcentrifuge, daarna het sap verhitten, wat gemalen zoethout, verse gember en kaneel toevoegen en het sap in de flesjes doen. Jaren houdbaar. Het kan ook zonder sapcentrifuge, maar dat vind ik veel werk. Je moet de appels dan koken in ruim water, totdat t op dunne appel moes lijkt, dan zeven door een theedoek, op smaak brengen en weer aan de kook brengen.Tot hoeveel graden verhit jij sap? En hoe lang?
judith vd schreef: Tot hoeveel graden verhit jij sap? En hoe lang?Het sap dat ik wil bewaren (ik heb nog sap van 3 jaar oud) dat laat ik even (paar seconde) koken, dan direct in gloeiend hete flesjes.