S schreef:
Van waar heb je dit trouwens? Lijkt alsof het een nieuw televisieprogramma is ofzo? Zou wel eens interessant kunnen zijn.
Het is Diners, Drive-Ins and Dives. Er wordt een rondgang gemaakt bij de iets opgewerkte versie van de Nederlandse cafetaria. Ik heb wat afleveringen gekregen en af en toe kijk ik er één.
Men kookt hier vers maar als je ziet hoever men dan verbasterd is dan rijzen je de haren te berge....
Men begint veelal met een hoop specerijen (liefst met kilo's tegelijk) bij elkaar te gooien en gaat er dan met een gard door om het te mengen.
Vlees wordt opgezet met water of in de oven geschoven en men laat het dan rustig een halve dag of langer sudderen met de meest uiteenlopende toevoegingen als ketchup, honing, (liefst zoveel mogelijk) pepers in alle soorten en maten en graag zien we zaken zwart als het klaar is.
Voor mij heeft het niets meer met koken te maken. Halffabricaten worden dik aangezet (veel vlees, veel saus, veel pepers) en vervolgens aan de klant geserveerd voor denk ik een behoorlijke prijs.
Heel af en toe zitten er prijzenswaardige zaken tussen die respect verdienen maar veelal heb ik aan de 20 minuten die een aflevering duurt genoeg...