Pagina 1 van 2

kvv in bohman

Geplaatst: di 08 jul 2014, 16:49
door Hope
Hoi!

Voor Nelson wil ik graag makkelijke hap-slik-weg dingetjes drogen om mee te trainen.
Ik ben vooral bezig met dingetjes waarbij ik hem snel achter elkaar veel snoepjes moet kunnen geven. Het is dus niet heel handig dat hij, zoals vorige week bij de hondencursus, 3 minuten op zijn gemakje op een snoepje aan het kauwen is  ::)

Nu heb ik een paar weken geleden rundergehakt gedroogd. Eerst allemaal balletjes van gedraaid en toen de droger in. Het zijn mooie snoepjes hoor, maar het is wel een beetje veel van hetzelfde nu.
Toen dacht ik, kan ik ook verschillende smaken kvv drogen, of wordt een bohman daar te warm voor? Stukjes spiervlees is dus geen succes, daar doet meneer echt een eeuwigheid over. Ik wil echt zelf drogen, want ik wil geen granen meer geven.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: di 08 jul 2014, 16:51
door Suzanne
Het is mijn ervaring dat je gehakt en kvv niet "klein" genoeg kunt maken als hapslikweg.
Wel kun je kipfilet in HEEEL smalle repen knippen (ja, knippen), die half laten drogen en dan in ieniemieniebrokjes knippen.
Dat werkt, zo vind ik, veel beter. Ook ander spiervlees en orgaanvlees behandel ik op die manier. Daar wordt niet/nauwelijks op gekauwd ;-) (door mijn honden dan)

Suzanne

Re: kvv in bohman

Geplaatst: di 08 jul 2014, 16:58
door Kim_S
Ik heb wel eens konijn MDM gedroogd.
Je kunt een soort van plakken maken op de roosters (liefst op een bakpapiertje of zo, had ik niet en het zat echt overal tussen  :-X), en met een mesje of zo kun je inkepingen maken zodat je na het drogen de koekjes makkelijker kunt breken.
Het kruimelde bij mij wel ontzettend, misschien te lang gedroogd of zo. Ik heb het ook maar 1 keer gedaan tot nu toe  ::)

Re: kvv in bohman

Geplaatst: di 08 jul 2014, 17:12
door hannabelgje
Ik droog duck en dat gaat prima.  Zit geen bot in dus dat is ook geen probleem. Ik snij het bevroren in reepjes en als het gedroogd is dan breek ik steeds stukjes af.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: di 08 jul 2014, 17:19
door Naomi B
Voor hele kleine snoepjes vin ik lamslong nog het beste om te drogen. Half bevroren snijden in dunne plakjes. Drogen en op je gemakje in ieniemienie stukjes breken. Ik heb daar stukjes van een halve cm van kunnen breken en zelfs kleiner. Het is heel bros na drogen. Droog het wel 16 uur of zo.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: wo 09 jul 2014, 18:33
door Hylos
Ik mikte gewoon een hele laag kvv over de roosters en brak ze.nadien in kleine stukjes.. scheelt veel werk!
Mocht je een gehaktmolen hebben: mik er wat orgaan of spiervlees doorheen en verspreid het over de roosters

Re: kvv in bohman

Geplaatst: do 10 jul 2014, 11:32
door Hope
Hylos schreef: Ik mikte gewoon een hele laag kvv over de roosters en brak ze.nadien in kleine stukjes.. scheelt veel werk!
Mocht je een gehaktmolen hebben: mik er wat orgaan of spiervlees doorheen en verspreid het over de roosters
Maar wordt kvv niet te warm in een bohman zonder temperatuurregelaar?

En zo'n rodi worst, is dat wat? Of is dat echt rommel?

Re: kvv in bohman

Geplaatst: do 10 jul 2014, 12:22
door Aprilsnow
Wij hebben zelf geen droger maar bestellen bij onze slager gedroogde (ongekruide) kipfilet en paardenbief. Hij maakt er een soort van Jerkey van (dunne vleesrepen). Die knip ik achteraf in kleine stukjes. Kurkdroog, in een glazenpotje te bewaren, makkelijk mee te nemen en hij vind ze ook nog lekker.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: do 10 jul 2014, 20:04
door miik
Wat ik zelf ideaal vind om te trainen is gewoon spiervlees, witvis of hart en dergelijk, maar dan gewoon niet goed gedroogd.
Dan blijft het zeg maar nog een beetje zacht en dan glijdt het zo naar binnen. Alleen de buitenkant droog zodat mn zak niet zo vies wordt. Je kunt eventueel een voorraadje maken en dat in de vriezer bewaren en dan voor elke training een portie eruit halen.
In Duck en Rodi zit best veel graan.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: vr 11 jul 2014, 21:12
door Hope
miik schreef: Wat ik zelf ideaal vind om te trainen is gewoon spiervlees, witvis of hart en dergelijk, maar dan gewoon niet goed gedroogd.
Dan blijft het zeg maar nog een beetje zacht en dan glijdt het zo naar binnen. Alleen de buitenkant droog zodat mn zak niet zo vies wordt. Je kunt eventueel een voorraadje maken en dat in de vriezer bewaren en dan voor elke training een portie eruit halen.
In Duck en Rodi zit best veel graan.
Aaah kijk, en graan wil ik dus niet.
Ik ga het eens met spiervlees proberen en dan minder drogen.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: za 12 jul 2014, 00:52
door miik
Ja, ik droog het zover dat net de buitenkant een beetje droog is. Dan kan ik het makkelijk in een zakje meenemen.
Alleen omdat de binnenkant dan nog zacht en nat is gaat het snel schimmelen. Dus wat er over is maak ik porties van en bewaar ik in de vriezer.

Re: kvv in bohman

Geplaatst: za 12 jul 2014, 09:03
door Parelridder
Ik gebruik gedroogd/kauw spul voor het belonen van opdrachtjes waarna ze toch weer even moeten wachten (dus tijd om te kauwen) maar wat ik ideaal snelle beloning vindt voor tijdens traing van bijv. volgen of andere oefeningen waarna je gelijk weer door gaat, is ommelet. Dat wissel ik af met Rodi worst (mijn voorkeur gaat uit naar de lam/rijst versie). Minder 'verantwoord', maar ik zie er geen kwaad in voor kleine stukjes ter beloning.
Voor het ommelet gebruik ik soms hele eieren, maar ook vaak alleen de eiwitten. De dooier krijgen ze dan rauw, met de schil, bij hun maaltijd en de witten gaan op laag vuur in een pan met olijfolie. Zodra ik kans zie 'm te keren doe ik dat en direct er na gaat het vuur uit en gaart de andere zijde in de warmte die de pan nog heeft. Zo blijft 'ie zo smeuig mogelijk, eigenlijk niet echt gebakken, meer gegaard. Ze vinden het super lekker en het glibbert zo naar binnen :)

Re: kvv in bohman

Geplaatst: za 12 jul 2014, 14:10
door miik
Omelet is ook een goed idee zeg !
Ik oefen nu heel veel met het chineesje en dat is een leuk idee om mee af te wisselen !

Re: kvv in bohman

Geplaatst: za 12 jul 2014, 15:58
door Parelridder
::) Eén m is voldoende zie ik nu..

'k Kwam er ook pas bij pup nr. 5 op, terwijl het achteraf zo logisch lijkt.. 'k Bedacht het pas n.a.v. dat eiwit in rauwe vorm een nadeel kent en ik daarover zat te dubben. Maar ze vinden het hier alle drie súper lekker!

Re: kvv in bohman

Geplaatst: zo 13 jul 2014, 13:13
door Ingrid (shadow)
Ik droog lamslong in grotere repen en knip daar of breek daar kleine stukjes vanaf  echt perfect om te trainen
het is heel makkelijk te breken dat ik gewoon een groot stuk mee neem en tijdens het trainen met 1 hand een stukje af kan breken, dus  ook niet je zakken vol met kleine snacks die afbrokkelen