Pagina 1 van 1

schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 12:46
door Juul
Hoe zie ik verschil? Of is dat tot een bepaalde tijd niet te zien?

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 17:12
door Juul
Niemand?

Ik zal even wat uitweiden; Het gaat om een teefje van ongeveer een jaar oud wat een week of 5 geleden is aangeschaft. Lijkt een kruising BC/Sheltie. Ze heeft haast geen taille, terwijl ze verder niet dik/vet is, opgezette tepels die aan het puntje een beetje doorschijnend wit lijken, veel kleine plasjes, altijd honger. Houd zich netjes schoon, likt daar best vaak. Via marktplaats bij een boerderij opgehaald door een oudere man na de dood van zijn eigen hondje. Geen verstandige keuze,  maar daar gaat het hier nu niet over.

Ze heeft wat milde gedragsprobleempjes, is niet helemaal zindelijk, kent niet veel, en heeft de neiging om stukjes stof te versnipperen. Wat de eigenaar al grote problemen vind. Nu heb ik dus een beetje een bang voorgevoel dat het teefje misschien ook nog drachtig is. Er is geen geld voor een dierenarts, dus ook niet voor een echo.  :-X

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 17:20
door Angelique
5 weken...dan zou ze helder slijm moeten hebben uit de vulva. Dat is het enige wat je niet hebt als je schijndrachtig bent.  En ja gut, verder niet dik zijn en geen taille hebben is wel een goed teken als je op dracht zit te wachten. In deze dus niet.  :-X


Geen fijne situatie dus, want ik ben bang dat jouw vermoedens juist zijn  :(

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 17:21
door Jantina
Tsja ik denk dat je weinig anders kunt dan naar een DA. Die kan een dracht in gevorderd stadium wel voelen natuurlijk. Heb je geen echo of rontgen kosten iig.

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 17:26
door Juul
Consult is nog te duur. (En ja, ik ben het met iedereen eens die zegt dat je niks moet aanschaffen als je het niet kunt onderhouden.)

Maar verder. In dit stadium is er toch niks meer aan te doen neem ik aan? Zonder grote risico's voor de teef of kosten?
Dus of de DA dit bevestigt of niet verandert verder opdit moment niks aan de situatie?

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 17:34
door Jantina
He, maar als de hond een poot breekt gaat ie ook niet naar de DA dan? Ik zou dan maar adviseren de hond naar een asiel te brengen. Krijgen zij en de pups iig de verzorging die ze nodig hebben.

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 17:42
door Juul
Juul schreef:Consult is nog te duur. (En ja, ik ben het met iedereen eens die zegt dat je niks moet aanschaffen als je het niet kunt onderhouden.)
Helemaal met je eens Jantina. Ik weet niet of ik dit al mag posten. Maar wil wel graag idd goed advies geven en geen drama maken als het teefje dan alleen maar schijnzwanger blijkt.

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 18:20
door Jantina
Nee idd maar even afwachten of misschien consult betalen ?

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 19:04
door Hanny
Jammer, die financiële problemen.
Misschien kun je hem duidelijk maken, dat pupjes moeten verzorgen zeker geld kost.
Waar zou dat vandaan moeten komen?
Hè bah, vervelend zoiets. Ze kan als ik de geschiedenis lees, ook al wel over de vijf weken zijn..
Het helpt ook niet, als we met een paar mensen zo'n echo betalen, er komt, als ze dragend is t.z.t. nog wel meer kijken.
De echo hier, kostte €35, maar dat kan wel een aardigheids prijsje zijn geweest.

Hanny

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Wo 02 Apr 2014, 19:22
door Jantina
Rotsituaties!

Re: schijndracht vs dracht

Geplaatst: Do 03 Apr 2014, 11:30
door kaszi
Ze zou idd drachtig kunnen zijn, zijn de tepels ook opgezet en roze?  Zelfs die ienimieni tepeltjes helemaal bovenaan gaan dan staan en zijn roze.

En ik ben het eens met wat hierboven gezegd wordt, zoek een andere thuis voor het teefje of breng het naar het asiel, als ze zelfs geen echo kunnen betalen, zullen ze ook geen geld hebben als er een andere 'probleem' is.