Pagina 1 van 2

gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: di 18 mar 2014, 08:53
door nikèdog2000
ik weet niet of iemand het al maakt voor de honden!

ik had een heleboel kale parelhoen botten van de poten

die heb ik gekookt
een paar uur lang tot dat het vlees wat er nog aanzat eraf valt
daarna de botten schoongemaakt en eruit gehaald

de soep in jam potjes gedaan
en dan heb je voor je hond een heerlijke fond
je kunt het ook in die ijsblokjes dingen doen
dan heb je van de zomer een heerlijk ijsje

dus bewaar de botten totdat je een pan vol hebt en koken maar

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: di 18 mar 2014, 09:30
door henneke
slim Rita

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: di 18 mar 2014, 13:35
door Anne in Zweden
Goed idee! Ik heb wel eens ribjes die te hard zijn en die gaan de vrije natuur in voor de vossen, maar dit is een beter idee!

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: di 18 mar 2014, 14:13
door nikèdog2000
Anne in Duitsland schreef: Goed idee! Ik heb wel eens ribjes die te hard zijn en die gaan de vrije natuur in voor de vossen, maar dit is een beter idee!
en ze vinden het lekker jô
als het afgekoeld is
dan is het net jelei

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: di 18 mar 2014, 19:49
door Annemarie Rijnveld
En ook heel gezond, barstensvol met GAG's (glycosamineglycans), dus goed voor gewrichten..ook als de hond of kat ziek is, bijvoorbeeld, is het lekker om te geven, geeft weer kracht.

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: di 18 mar 2014, 21:14
door Suzanne
Eh... vraagje, maar wat doe je dan uiteindelijk met die doodgekookte botten? Die zijn toch helemaal niet geschikt om te geven?

Suzanne

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: wo 19 mar 2014, 09:34
door nikèdog2000
Suzanne schreef: Eh... vraagje, maar wat doe je dan uiteindelijk met die doodgekookte botten? Die zijn toch helemaal niet geschikt om te geven?

Suzanne
die gooi je weg

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: wo 19 mar 2014, 09:36
door Annemarie Rijnveld
Suzanne schreef: Eh... vraagje, maar wat doe je dan uiteindelijk met die doodgekookte botten? Die zijn toch helemaal niet geschikt om te geven?

Suzanne
die gooi je weg. Voor de gelatine kan je ieder willekeurig bot gebruiken, ook varkensbot, ook bot van BBQ resten en gebraden vlees. Het beste resultaat heb je met botten van gewrichten, ribben e.d., rijk aan kraakbeen.
Het beste is de botten eerst een uur te laten weken in water en (biologische) azijn.

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: wo 19 mar 2014, 11:40
door Annemarie Rijnveld
Hier een artikel met uitleg over buoillon of gelatine van bot:
http://articles.mercola.com/sites/artic ... efits.aspx

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: wo 19 mar 2014, 13:04
door nikèdog2000
Annemarie Rijnveld schreef: Hier een artikel met uitleg over buoillon of gelatine van bot:
http://articles.mercola.com/sites/artic ... efits.aspx

wat een klungel

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: wo 19 mar 2014, 18:11
door Annemarie Rijnveld
nikèdog2000 schreef:
wat een klungel
wie? Die kerel van het filmpje? :P

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: wo 19 mar 2014, 20:31
door nikèdog2000
Annemarie Rijnveld schreef: wie? Die kerel van het filmpje? :P

ja ;D ;D ;D ;D

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: ma 31 mar 2014, 06:22
door nova
heb recent  van een paar fazantboutjes  bouillon getrokken en in de vriezer gedaan, voor als mn meisje puppekinders krijgt.
De boullion rook goed, had er zo van willen snoepen. ;D

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: ma 31 mar 2014, 10:11
door smulpaap
nova schreef: heb recent van een paar fazantboutjes bouillon getrokken en in de vriezer gedaan, voor als mn meisje puppekinders krijgt.
De boullion rook goed, had er zo van willen snoepen. ;D


;D ;D ;D

Re: gooi geen botten weg/ tip

Geplaatst: ma 31 mar 2014, 14:35
door nikèdog2000
nova schreef: heb recent van een paar fazantboutjes bouillon getrokken en in de vriezer gedaan, voor als mn meisje puppekinders krijgt.
De boullion rook goed, had er zo van willen snoepen. ;D

nova
je wilt niet weten hoe lekker ze het vinden
als ik jou was dan zal ik maar een hele voorraad aan leggen
ik doe het heel heet in glazen potten
onderste boven zetten
en dan trekt de deksel vacuum(hoe schrijf je dat?)
dan kun je het jaren bewaren