Bakken is ontspanning

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Jip1
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 20 Apr 2017, 13:00

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Jip1 » Zo 23 Apr 2017, 15:04

Afbeelding

Omdat de vorm iets groter is, nu 50 min in oven gedaan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
-Annemarie-
5-sterren
Berichten: 5107
Lid geworden op: Di 31 Okt 2006, 15:44
Locatie: Drenthe

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor -Annemarie- » Zo 23 Apr 2017, 17:58

Wat een geweldige baksels komen er voorbij! Zo'n raster, daar begin ik niet eens aan. :-[ Knap!




Ik heb laatst een superlekker walnotentaartje gemaakt.

Afbeelding
Wel de helft van de hoeveelheid in een springvormpje van 15/16 cm.

Bron: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/walnot ... redienten/
Gebruikersavatar
Jip1
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 20 Apr 2017, 13:00

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Jip1 » Zo 23 Apr 2017, 18:08

Ziet er goed uit ook niet ingewikkeld zie k bij je recept. Ook maar eens proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
fransbulletje
5-sterren
Berichten: 2083
Lid geworden op: Vr 07 Jan 2011, 18:22

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor fransbulletje » Zo 23 Apr 2017, 18:51

-Annemarie- schreef:Wat een geweldige baksels komen er voorbij! Zo'n raster, daar begin ik niet eens aan. :-[ Knap!




Ik heb laatst een superlekker walnotentaartje gemaakt.

Afbeelding
Wel de helft van de hoeveelheid in een springvormpje van 15/16 cm.

Bron: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/walnot ... redienten/


Heerlijk taartje , laatst ook gemaakt!
fransbulletje
5-sterren
Berichten: 2083
Lid geworden op: Vr 07 Jan 2011, 18:22

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor fransbulletje » Zo 23 Apr 2017, 18:56

Chocolademoussetaartje gemaakt voor de Pasen...heerlijk!
http://www.smakelijck.nl/recepten/chocolademoussetaart-
DSC07886.JPG
Dreetje
5-sterren
Berichten: 1032
Lid geworden op: Zo 25 Apr 2010, 15:04

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Dreetje » Zo 23 Apr 2017, 19:58

-Annemarie- schreef:Wat een geweldige baksels komen er voorbij! Zo'n raster, daar begin ik niet eens aan. :-[ Knap!




Ik heb laatst een superlekker walnotentaartje gemaakt.

Afbeelding
Wel de helft van de hoeveelheid in een springvormpje van 15/16 cm.

Bron: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/walnot ... redienten/


Zo he.....dat ziet er lekker uit
src_esther
5-sterren
Berichten: 803
Lid geworden op: Vr 16 Okt 2015, 16:11
Locatie: Waterland

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor src_esther » Ma 24 Apr 2017, 11:11

Wat komen er prachtige taarten langs.

Jip1 schreef:50 gr roomboter (of maak lactosevrije boter door boter op 100 gr in oven te laten smelten. Voorzichtig onderlaag Overgieten in bakje, toplaag weggooien)

Dat is geklaarde boter ook te koop in de winkel, o.a. onder de naam ghee.

Jip1 schreef:1tl zuiveringszout

Ik zou hier kiezen 'food grade approved' (wat is de nederlandse term?) zuiveringszout, dus bak(ing) soda.
Gebruikersavatar
Jip1
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 20 Apr 2017, 13:00

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Jip1 » Ma 24 Apr 2017, 18:05

Idd baking soda en ja geklaarde boter is idd Ghee. kon niet zo gauw meer op de naam komen.

Wist niet dat je dat ook kunt kopen trouwens, ga ik eens op letten. Gewoon bij Appie of zo?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
src_esther
5-sterren
Berichten: 803
Lid geworden op: Vr 16 Okt 2015, 16:11
Locatie: Waterland

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor src_esther » Ma 24 Apr 2017, 20:19

Jip1 schreef:Idd baking soda en ja geklaarde boter is idd Ghee. kon niet zo gauw meer op de naam komen.

Wist niet dat je dat ook kunt kopen trouwens, ga ik eens op letten. Gewoon bij Appie of zo?

Geen idee op de Appie het verkoopt, in elk geval is het bij de natuurwinkels in de schappen te vinden.
BlissSpirit
5-sterren
Berichten: 1128
Lid geworden op: Za 04 Dec 2010, 11:33
Locatie: Regio Arnhem

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor BlissSpirit » Ma 24 Apr 2017, 21:28

Appie, Jumbo hebben het allebei. Staat bij de "super food" hier.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
Gebruikersavatar
Jip1
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 20 Apr 2017, 13:00

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Jip1 » Ma 24 Apr 2017, 22:12

Aha bij de super food! Ook makkelijk zelf te maken maar als ik daar een keer geen zin in heb, handig om in huis te hebben


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
tt-tjes
5-sterren
Berichten: 5254
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2006, 09:47
Locatie: Noord Brabant

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor tt-tjes » Di 25 Apr 2017, 14:43

Dreetje schreef:Ik heb de smaak te pakken.....
Perzikvlaai
IMG_2276.JPG


Hoe maak je die? en hoe maak je de rasters?
Dreetje
5-sterren
Berichten: 1032
Lid geworden op: Zo 25 Apr 2010, 15:04

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Dreetje » Di 25 Apr 2017, 15:03

tt-tjes schreef:Hoe maak je die? en hoe maak je de rasters?

Recept heb ik gewoon gegoogled en het raster maak je met een vlaairaster.
Is wel even oefenen.
image.jpeg
image.jpeg (26.54 KiB) 373 keer bekeken
tt-tjes
5-sterren
Berichten: 5254
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2006, 09:47
Locatie: Noord Brabant

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor tt-tjes » Di 25 Apr 2017, 16:00

En dan gebruik je gewoon kersen uit een pot? Of echt van die Sauerkirschen uit Duitsland?
Dreetje
5-sterren
Berichten: 1032
Lid geworden op: Zo 25 Apr 2010, 15:04

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Dreetje » Di 25 Apr 2017, 18:50

tt-tjes schreef:En dan gebruik je gewoon kersen uit een pot? Of echt van die Sauerkirschen uit Duitsland?


Gewoon kersen uit pot, maar eigenlijk kun je er alle soorten fruit in doen.
Zie onderstaand recept
Simpele Limburgse kersenvlaai.
Kneed met de hand een soepel deeg van 290 gram bloem, 1 ei, 150 ml handwarme melk, een tl suiker, een dessertlepel boter (15 gram), 6 gram gist en een snufje zout. Dek af en laat een half uurtje rusten.
Ondertussen maak je de vulling. Giet een groot glas kersen door een zeef, vang het sap op. Houdt een paar el van het sap achter en breng de rest aan de kook. Roer een pakje (1/2 pakje kan ook) kookpuddingpoeder vanillesmaak door het achtergebleven sap en roer dit door het zachtjes kokende sap. 1 minuutje laten doorkoken en dan het vuur uitzetten. Kersen erdoor roeren en een klein beetje af laten koelen. Neem 2/3 van het deeg en rol uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette vlaaivorm. Prik het deeg in en verdeel de kersen erover. Rol de rest van het deeg uit op een vlaaistans of snijd er reepjes van. Leg deze op de kersen, druk de randjes aan. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met een heel klein beetje suiker. Bak de vlaai een half uur in een voorverwarmde oven van 190 graden. Haal gelijk uit de vorm en laat afkoelen op ren rooster. Bestrijk evt. het deeg met verwarmde kersenjam.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Bakken is ontspanning

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dosta, judith vd en 12 gasten