Suiker-lactose-glutenvrije appelcake.
200 gr amandelmeel
2 eieren (M)
50 gr roomboter (of maak lactosevrije boter door boter op 100 gr in oven te laten smelten. Voorzichtig onderlaag Overgieten in bakje, toplaag weggooien)
2 el zuivere bijenhoning (of andere zoetstof)
1tl zuiveringszout
Snufje vanille poeder
2 tl kaneel en/of koekkruiden
1 tl kaneel voor de appels
2 zoetzure appels
Scheutje citroensap
Snufje zout
4 el yochurt
Oven 175 gr. En bakvorm van 18 cm. Bekleden met bakpapier.
Schil appels en snij in schijfjes. Meng in kom met 1 tl kaneel en scheutje citroensap.
Smelt de boter. Splits eieren en mix eiwit stijf met snufje zout. Zet apart. Mix eidooiers, honing , kaneel en/of koekkruiden en afgekoelde maar nog vloeibare boter en mix daar de yochurt en amandelmeel door. Mix heel kort het zuiveringszout erdoor. Schep vervolgens voorzichtig het eiwit door het beslag.
Leg de schijfjes appel dakpansgewijs in het bakblik (eventueel nog rozijnen als je wilt) daarop het beslag en ong 1 uur ONDERIN de oven 175 gr.
Satehprikker moet er droog uit komen.
Na afkoelen, rand van bakblik verwijderen en cake op bord of plank omdraaien en papier erafhalen. Nu zitten de appels bovenop.
Deze cake maak ik nu in blik van 20 cm, ZONDER appels, kaneel/ koekruiden en yoghurt. Maar met 1 uitgeperste sinaasappel erdoor en sinasappelschijfjes in het deeg gedrukt. Zonder velletjes. Maak ik straks wel foto van. Je kunt dus het basisrecept met vanalles aanpassen en er steeds iets anders van maken. Met worteltjes bijvoorbeeld
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk