Moderators: koekje, pearlsofpassion
koekje schreef: Ik krijg het idee dat jullie broodmeszagers geen goede vlees- of hakmessen hebben. Een goed mes is vlijmscherp, heeft geen ribbels en een stevig en goed handvat.nee...dat is niet helemaal waar in mijn geval..... In mijn geval is het lui-igheid. Mijn goede vleesmessen mogen niet in de vaatwasser en als ik zo'n rol snij heb ik altijd haast en dan is het makkelijker om mijn pongelbroodmes te gebruiken die ik meteen in de vaatwasser mik... tja....
koekje schreef: Ik krijg het idee dat jullie broodmeszagers geen goede vlees- of hakmessen hebben. Een goed mes is vlijmscherp, heeft geen ribbels en een stevig en goed handvat.Tip: de ikea vlees- en koksmessen met GLAD snijvlak snijden veeeeeeeeeeeeel beter dan broodmessen (ik vind ook dat je daar geen vlees mee hoort te snijden, tis tenslotte een BROODmes), eigenhandig per ongeluk uitgeprobeerd op mn vinger...je snijd er makkelijk mee door vlees en bot heen hoor!
koekje schreef: Ik krijg het idee dat jullie broodmeszagers geen goede vlees- of hakmessen hebben. Een goed mes is vlijmscherp, heeft geen ribbels en een stevig en goed handvat.Geen idee, hij is toch aardig scherp hoor. Vind het gewoon fijner met een broodmes ! Ieder doet wat ie handig vind toch.
speedy-1 schreef: Maar komt dat vleesmes dan echt door hardbevroren vlees heen? Vlees mes is namelijk gemaakt voor onbevroren vlees, dus wil niet vanzelfsprekend zeggen dat het ook geschikt is voor bevroren vlees.Ja, dat lukt echt, geen probleem, gaat beter dan met een broodmes.
Ik doe aan de hand waar ik het vlees mee vasthoud een huishoudhandschoen tegen de kou en zaag met de andere hand met een broodmes de worsten in stukken. Een kilo verpakking deel ik in 10 stukken en heb denk ik in 10 minuten 3 kilo verdeeld.
Rianne145 schreef: Ja, dat lukt echt, geen probleem, gaat beter dan met een broodmes.Ja maar als je ene poesje maar 100 gram per dag wil eten omdat ze daarnaast nog wat brokken sprokkelt die voor de andere katten staan moet je toch verdelen. Zekere als je ze iedere dag ook een ander smaakje wil geven.
Maar een kilo verpakking in 10 stukken is misschien wat veel. Je kunt ontdooid vlees rustig 48 uur in de koelkast bewaren. Hoef je niet per maaltijd te ontdooien, scheel heeeeeeel veel werk.
speedy-1 schreef: Dat het een "schande" is om daar je broodmes voor te gebruiken en dat het met een vleesmes zoveel makkelijker gaatIdd!