Pagina 1 van 2

PORKERT

Geplaatst: zo 30 jan 2011, 15:48
door Karin&Philip
Even voor de mensen die een vleesmolen zoeken van Porkert, ("meat mincer" in het engels)

Als je op www.ebay.nl kijkt, kom je er verschillende tegen, nieuwe en gebruikte, verschillende maten...
Ook de "zeefjes" (weet ff niet hoe ik ze ander moet noemen) zijn er in alle maten beschikbaar!!

Liefs,
Karin

Re: PORKERT

Geplaatst: vr 04 feb 2011, 12:44
door Barbaravh
Is die niet meer nieuw te koop? Ik vind die nergens.

Re: PORKERT

Geplaatst: vr 04 feb 2011, 13:17
door Limpy
Ze zijn er nog wel maar niet zoveel meer, in amsterdam op de f.bolstraat zit een kookwinkel die er nog wel een paar heeft.

En garde verkoopt ook westmark molens (nieuwe), die lijkt ook wat op de porkert.

Re: PORKERT

Geplaatst: vr 04 feb 2011, 18:01
door Barbaravh
Amsterdam is wat ver vanuit België. En garde had ik al gevonden. Ik weet niet of westmark goede kwaliteit is?

Re: PORKERT

Geplaatst: vr 04 feb 2011, 18:25
door mirdj
Ik heb een westmark en geen problemen mee. Geen idee hoe de porkert is want die heb ik nog niet in handen gehad. De snijbladen van de porkert en westmark zijn ook uitwisselbaar.

Re: PORKERT

Geplaatst: vr 04 feb 2011, 19:31
door Limpy
Diena schreef: Amsterdam is wat ver vanuit België. En garde had ik al gevonden. Ik weet niet of westmark goede kwaliteit is?
Oeps, das idd wat ver ja.

Qua uiterlijk en materiaal schijnen ze wel op mekaar te lijken, hier ook een westmark waar ik wel blij mee ben maar heb ´m nog niet zo lang.

Re: PORKERT

Geplaatst: vr 04 feb 2011, 21:04
door Emytje
mirdj schreef: Ik heb een westmark en geen problemen mee. Geen idee hoe de porkert is want die heb ik nog niet in handen gehad. De snijbladen van de porkert en westmark zijn ook uitwisselbaar.
Ik heb bij mijn bestelling een pokert snijschijf 10 mm meebesteld, maar je moet met een metaalvijl nog wel even de uitsparing ietsje groter maken. Die uitsparing van de pokert is namelijk net iets te smal.

Re: PORKERT

Geplaatst: za 05 feb 2011, 12:25
door mirdj
Oke, ik heb er een 8mm schijf bij die precies past. Volgens En Garde is dat ook de grootste schijf die op de westmark past. Daar ben ik het niet mee eens want ik heb voor de porkert op e-bay al een 16mm en 20mm gezien. Als je dan alleen de uitsparing iets groter moet maken is daar ook wel weer overheen te komen.

Re: PORKERT

Geplaatst: zo 06 feb 2011, 15:23
door Karin&Philip
Ook heb ik de Porkert hier gevonden: http://www.kookwinkel.nl/webshop/26400- ... size10.asp er zijn een paar maten, maar deze heb ik gekocht. En vanaf 20 euro gratis verzending  :)

SORRY het is een westmark, MAAR de accesoires van de porkert (van ebay bijv.) kunnen hier wel op/in.

Re: PORKERT

Geplaatst: zo 06 feb 2011, 15:29
door mirdj
Dat is een Westmark ;) Ze zien er precies hetzelfde uit.

Re: PORKERT

Geplaatst: zo 06 feb 2011, 19:49
door Barbaravh
Karin&Philip schreef: Ook heb ik de Porkert hier gevonden: http://www.kookwinkel.nl/webshop/26400- ... size10.asp er zijn een paar maten, maar deze heb ik gekocht. En vanaf 20 euro gratis verzending :)

SORRY het is een westmark, MAAR de accesoires van de porkert (van ebay bijv.) kunnen hier wel op/in.
Gratis verzending is enkel binnen Nederland. Maar de verzendingskosten nemen we er maar bij. Het zal dan een westmark worden.
Welke snijschijf zouden jullie nemen om te malen voor katten?

Re: PORKERT

Geplaatst: zo 06 feb 2011, 20:04
door Karin&Philip
ik denk een 12, maar die heb ik ook nog niet...

zal die maar van ebay af halen denk ik, want ik kon ze verder nergens voor een leuk prijsje vinden...

Re: PORKERT

Geplaatst: ma 07 feb 2011, 09:17
door Emytje
Ik heb gemerkt dat 8 mm al groter is dan hoe carnibest eruit ziet. Voorlopig doe ik het dus daar mee. Over een tijdje wil ik de 10 gaan gebruiken.

Wat doen jullie eigenlijk met het laatste beetje dat niet door de snijschijven geperst word door dat draai ding?

Re: PORKERT

Geplaatst: ma 07 feb 2011, 10:22
door koekje
Ik heb 12 mm. Precies goed voor Ot, 14 leek me net te groot en ik wil graag dat ze zoveel mogelijk knaagt.
Het laatste restje draai (of laat draaien in mijn geval) ik er zoveel mogelijk uit. Dan molen lossschroeven en restje tussen wokkel en mesje en schijf halen en dat ook bij de mix gooien. Bot gaat hier als eerste, dus het laatste restje is altijd orgaan of spiervlees (ook zonder malen te knagen).

Re: PORKERT

Geplaatst: ma 07 feb 2011, 17:52
door Karin&Philip
Kan ik ook kippennekjes, kippenvleugels, konijn(karkas?) en dat soort spul door de porkert / westmark halen>???