Van het weekend ga ik kijken voor een vleesmolen, Westmark 10. Groter zijn ze moeilijk te krijgen, maar ik las al dat er meerdere mensen malen met dit voormaat. Het enige probleem bij de Westmark is de snijschijf die er alleen in 4, 6 of 8 mm is...
Ga kijken of ik bij de 'smid' grotere gaatjes kan laten slijpen, anders houdt het natuurlijk al op en moet ik op zoek naar een ander alternatief!
Maar goed nu dus het menu dat ik heb samengesteld
.
Volgens mij genoeg variatie in diersoorten, maar graag hoor ik aanvullingen of tips! Ik ga voor nieren nog even op zoek. Ik begreep dat rundernieren meer afvalstoffen bevatten, dus ik wil dan graag van lam of konijn.
Voor 1 week - 2000 gram = 10 diersoorten (+ 1 kwartel, + 1 parelhoen):
- Vleesbot: 200 gram kippennekken, 200 gram eendenrug, 100 gram haasbout, 100 gram konijnenvoorbenen, 200 gram wilde ganskarkas
- Orgaan: 100 gram lamshart, 100 gram kippenhart, 100 gram kippenlever
- Spiervlees: 200 gram eendenspiervlees, 200 gram kalkoenvlees, 200 gram hert/reevlees, 250 gram rundvlees, 50 gram zalm
- 2 keer per week een eitje erdoor
- 1 keer kwartel compleet (gemalen en verdeeld in juiste hoeveelheid)
- 1 keer parelhoen compleet (gemalen en verdeeld in juiste hoeveelheid)