koekje schreef: ik ben ook zelf gaan malen omdat ik cb te duur vond worden (ik heb maar 1 cb-eter, maar heb wel een studentportemonneetje).Het klinkt allemaal heel okeej eigenlijk.
ik ben zelf gaan malen vanwege de prijs van de cb, maar ook omdat ik dan precies weet wat ik er wel en niet indoe. alleen cb vind ik weinig variatie; alleen kip en rund en lam. Otje lust de lammix niet, dus bleef er kip en rund over, en wat ik haar aan knaagdiertjes geef. Eend lust ze niet, dus dat kon ik haar ook niet af en toe erbij geven.
Ik betaalde bijna 5 euro de kilo (2 pondsrollen), en ik moest om de zoveel tijd naar de dw en maar hopen dat ze genoeg voorraad hadden. en ik vond het vervelend dat ik voor 2 apart voer in huis moest hebben. ze zijn allebei kat, dus kunnen best hetzelfde eten.
porkert is een fijn merk omdat het een solide molen is, van gietijzer. ik heb eerst nog aan een elektrische zitten denken, maar die zijn te duur, of niet sterk genoeg. en de vulopening is zo vreselijk klein dat je alles eerst in hele kleine stukjes moet gaan hakken en snijden.
nu ik de handmolen heb, merk ik dat het malen zelf echt helemaal niet zwaar is. zelfs mijn hypermobiele gewrichten kunnen het makkelijk aan. je hebt ook molens van alexanderwerk en husqvarna, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. porkert kon ik makkelijk online kopen, vandaar dat ik die heb.
ik heb die van mij online bij de kookwinkel van en-garde besteld.
een kleinere vleesmolen dan maat 8 zou ik niet doen, ik denk dat hij dan te klein wordt. maat 8 is het goedkoopst, daarom heb ik die lydia aangeraden. ik heb zelf een 10, vanwege mn meeverende armen en handen.
in principe kan je er volgens mij alle vleesbotjes voor kat mee malen (en natuurlijk ook spiervlees en orgaan). het is handig om mijn ervaringen te gebruiken, hoef je niet zelf te ondervinden wat wel en niet handig is. hak het in stukken, want een hele kip past er niet in. ontdoe de hele kip van zn vel, want die blijven voor het zeefje zitten.
nijnhoofd in stukken hakken, maar zelfs dat is geen garantie dat het in 1x goed lukt. gevogeltevleesbot wat je ook los kan voeren (dus geen struisvogel of kalkoenbot) kan hij allemaal makkelijk aan. ik heb de tip gekregen om het lichtelijk bevroren te malen, omdat het mes dan meer grip heeft.
Maar aten jou katten meteen alles?
en waar kan ik die vleesmolen nu bestellen online? als ik google kom ik alleen op onduidelijke amerikaanse sites terecht?
hmm, ik had het er net eens over met hans en die had ook zoiets van: tja, waarom niet...
dus wie weet ga ik toch ook maar meedoen, maar eerst maar eens wat meer info in winnen.
Bovendien hebben we sinds afgelopen woensdag (onze balinees Mick ) een kieskeurige cb eter in huis waar ik nu strijd mee heb..
ben je veel tijd kwijt met het malen?
(je mag zo langzamerhand wel geld gaan vragen voor ervaringsdeskundige adviezen..hahaha )