Pagina 1 van 1

Verhouding vlees-bot (kip)karkas

Geplaatst: Do 04 Jan 2007, 21:07
door Frederike
Hoi,

Sinds enige tijd ben ik nu aan het barfen en ik heb een vraagje. Er wordt steeds gesproken over RMB's, vleesbotten met 50% vlees en 50% bot. Met kippenvleugels- en nekken is dat inderdaad het percentage begreep ik, maar weet iemand van jullie hoe de vlees-bot verhouding is van bijvoorbeeld kipkarkassen? Of hangt dat van de slager af? En ik neem aan dat dezelfde verhouding voor ander gevogelte ook gelden? (zoals duif en parelhoen?)

Oftewel: hoe weet je of je RMB het juiste percentage vlees-bot heeft?

Groetjes van Edith

Re: Verhouding vlees-bot (kip)karkas

Geplaatst: Za 06 Jan 2007, 00:34
door *Robin*
Ik kijk er nooit zo nauw naar hoor of het wel 50/50 is. Een kipkarkas kan je gewoon rekenen als RMB. ook kippennekken, kippenvleugels en vis met graat reken ik tot RMB. ;)

Re: Verhouding vlees-bot (kip)karkas

Geplaatst: Za 06 Jan 2007, 15:04
door Rosita
Het hangt denk ik wel van de slager af. Sommige karkassen zijn echt heel kaal. Zelf vul ik het dan met wat spiervlees aan.

Re: Verhouding vlees-bot (kip)karkas

Geplaatst: Za 06 Jan 2007, 18:38
door Mevroi Kruim
Per geval bekijken en afwisselen, dus kale karkassen met bv karbo's of hele prooidieren.

Re: Verhouding vlees-bot (kip)karkas

Geplaatst: Zo 07 Jan 2007, 23:06
door Frederike
Okee, dus gewoon een beetje op het oog.
Bedankt voor jullie reacties!

Groetjes Edith