Pagina 1 van 3

hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:08
door zerkaantje
ik heb dus een berkel vleesmolen 2de hands gekocht, maar ik krijg dat ding dus niet zover dat hij doet wat hij moet doen.
steek ik er vlees in en hij komt een pees tegen blokkeerd hij.
probeer ik karkas te malen blokkeerd hij ook al heb ik dat karkas eerst tot pulp geslagen zodat er geen botje meer heel aan is!
ik word er zo gefrustreerd van! Vrijdag komt er een nieuwe lading vlees en karkassen en dan moet dat ding marcheren want ik heb dus niet genoeg plaats in mijn vriezer om dat allemaal weg te steken zonder dat het gemalen is!!!!!!!!!!!
ik word hier zo gefrustreerd van!!!! dat ding draait dan ook enkel op 380v wat ik dus enkel op nachttarief heb dus ik kan ook maar om 11uur savonds eraan beginnen!

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:20
door koekje
Is je mesje nog scherp genoeg en zit de molen op de juiste manier in elkaar?
Gaatjes van het zeefje ook ruim genoeg?

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:21
door kakocavi
Wat voor schijf zit erop? Hoe groter de gaten hoe gemakkelijker het gaat natuurlijk.

Ik maal trouwens altijd half bevroren vlees. De pezen en dergelijke boosdoeners zijn dan nog stijf en worden gewoon doorgesneden in plaats van dat ze om het mesje vastdraaien. Kan het daaraan liggen?

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:27
door zerkaantje
ik heb net een nieuw mes gekocht ervoor want die erbij zaten waren bot en er zit een schijf 13 op

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:29
door koekje
Gaatjes van 13 mm? Wat een gekke maat. Maar dat zou wel moeten passen, ik maal hier met 12 mm.

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:33
door zerkaantje
maar waarom werkt dat stomme ding dan niet, ik word er echt razend van!
zit zo goed als zonder eten en wat ik nog heb eten ze niet op zonder dat het gemalen is

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:36
door kakocavi
Aan de schijf of het mesje kan het dus niet liggen. Maar maal je nou helemaal ontdooid? Want dat halfbevroren malen maakt hier best veel verschil wat betreft pezen. Of het met botwerk zin heeft weet ik niet, daar gebruik ik de handmolen voor.

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:36
door zerkaantje
ik maal helemaal ontdooit ja

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:40
door pike
Niet doen dus, half bevroren gaat veel en veel beter. Zit je mes niet verkeerd om?

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:41
door zerkaantje
dat dacht ik ook, maar als ik het omdraai dan zit de scherpe kant van het mes naar de verkeerde kant te draaien.

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:45
door zerkaantje
dan koopt ge verdorie een professioneel machien en daar zie ik nog meer mee af dan met zo'n prul van 40euro uit de kijkshop (heb er wel zo 3 naar de knoppen gekregen)!

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:50
door pike
Helemaal ontdooit gaat nooit goed.

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:51
door koekje
Bij mijn porkert moet het mes naar de buitenkant draaien.

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:53
door zerkaantje
bij de berkel dus ook naar de buitenkant, bijna tegen het rooster.

Re: hoe krijgen jullie die vleesmolen zover dat hij zijn werk doet!!!

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 00:59
door kakocavi
pike schreef: Helemaal ontdooit gaat nooit goed.
Precies. Luister naar het advies, topicstarter, en maal niet meer ontdooid. Serieus, ik denk dat het daar gewoon een stuk beter van wordt. Niet helemaal bevroren, want dan pakt de schroef het vlees niet goed, maar gedeeltelijk. Bot zou ik in heel kleine stukjes hakken en rustig een voor een erin, dat kan ook helpen omdat de motor meer moeite heeft met veel tegelijk.