Xada schreef: Ik merk niets aan de gezondheid van mijn dieren, maar hoe zit dat in de toekomst. Als ze nu tekort krijgen hoeft in de toekomst pas tot uiting te komen.Wat ik daar bedoel is dat als je varkensvlees geeft, dan moet je het (vind ik) koken. Ik zou zelf dus kiezen om geen varkensvlees te voeren, ook niet gekookt, maar vette vis erbij te voeren en een groot scala aan extra's zoals groenten, fruit, zeewier/algen, rauwe noten (behalve macademia's), eieren, etc. Ik vind zuivel niet zo'n geweldige toevoeging maar ja, je zou ook wat yoghurt kunnen geven.
@Lizzy: In je eerste topic hier zeg je dat je dan gekookt zou geven, terwijl je in het topic hierboven zegt geen varkensvlees te voeren. Dus dan kan ik beter op drie diersoorten blijven zitten?
En er wordt nogal wat varkensvlees gevoerd in Europa, in Nederland gaan de oren ook als warme broodjes over de toonbank. Dus wat is verstandig.
En wat is de andere ziekte die in varkensvlees voorkomt, die met verhitting niet over gaat?
In varkensvlees komen geen ziektes voor die door verhitting niet dood gaan, dus gekookt varkensvlees geven is in dat opzicht veilig. Veel honden reageren echter met jeuk op varkensvlees, dus dat is ook nog wel een nadeel.....