Pagina 1 van 1

Hebben we ook een drooghandleiding ergens?

Geplaatst: vr 20 jan 2012, 09:02
door Jantina
Heb een droger gekocht, maar nu?
Moet alles heel dun of niet en wat moet ongeveer hoe lang? Wat kan je drogen? Hoe lang kun je het dan bewaren?
Bestaat daar al een topic of misschien handleiding voor?
"Drogen voor dummies"! :biggrin2:

Re: Hebben we ook een drooghandleiding ergens?

Geplaatst: vr 20 jan 2012, 09:23
door miik
Jantina schreef: "Drogen voor dummies"! :biggrin2:
Dat zou wel een goed idee zijn !
Met de zoekfunctie kun je waarschijnlijk wel heel veel vinden, er zijn al veel topics over geweest.
In principe is het : hoe dunner- hoe eerder het droog is, en hoe makkelijker het naderhand te breken is.
Als je het dikker laat, dan duurt het langer, maar is het meer kauwwerk voor de hondjes.
Hoe droger je het droogt hoe beter en langer je het kunt bewaren.
Ik leg alles tegen elkaar aan, tot het rooster vol is. Ik zet 'm aan en na een paar uur wissel ik de schalen omdat ze niet allemaal even snel gaan. Het meeste is met 8 uur redelijk droog. Maar toen ik vlees mee wou nemen naar estland liet ik het soms ook wel 12 uur liggen tot het echt super droog was, ik heb nu nog staan- 4,5 maand later en het is nog steeds goed (lees zonder schimmel).
Als je een gedroogd stukje doormidden knipt kun je goed zien hoe de binnen kant is - droog of nat...
En als je ze breekt en ze kraken.....  O0

Re: Hebben we ook een drooghandleiding ergens?

Geplaatst: vr 20 jan 2012, 09:31
door Lonaa

Re: Hebben we ook een drooghandleiding ergens?

Geplaatst: vr 20 jan 2012, 13:15
door Jantina
Jammer dat de foto's weg zijn!!!
Ik zou graag vis gaan drogen. Maar welke vis is geschikt? Kan zalm?

Re: Hebben we ook een drooghandleiding ergens?

Geplaatst: vr 20 jan 2012, 13:19
door eelke
Zalm is te vet heb ik mij laten vertellen. Of je moet het in de vriezer bewaren.

Volgens mij kun je het beste voor witvis gaan, of hele visjes (sport ofzoiets)

Re: Hebben we ook een drooghandleiding ergens?

Geplaatst: vr 20 jan 2012, 13:20
door Els&Flow
Zalm is vet en blijft, ook na heel lang drogen vettig. het kan dus wel, maar moet dan in de vriezer bewaard worden.

Geschiktere vissen zijn: spiering, wijting, koolvis, sashimi, poon, mul, garnalen kan ook.

Haring heb ik nog niet geprobeerd.