Voor onze ‘probleemhond’ Bas maken wij een aangepast BARF menu, we koken zijn eten omdat hij zeer gevoelig is en in principe geen rauwe voeding kan verdragen.
We zijn nu een acupunctuur traject in gegaan wat nog niet echt het gewenste resultaat geeft in alle opzichten (zacht uitgedrukt…), maar een zeer positief resultaat is absoluut dat hij interesse heeft in rauw vlees en enkele probeersels hebben nog niet direct tot diarree etc. geleid dus als hij weer uit zijn huidige dipje is (zal even met de overgang van het weer te maken hebben schatten wij in), wil ik toch weer een poging met rauw gaan wagen.
Maar is er hier iemand die mij kan vertellen of er een probleem zit in het mengen van rauw/ gekookt. Hoe zit het dan met de zuur/base verhouding? Ik zou het dan heel langzaam op willen voeren. (Het is geen hond die ik 1 keer over kan zetten helaas) Hij moet 4x per dag eten en omdat rauw in mijn ogen langzamer verteerd zou ik vooral willen beginnen aan zijn avond maaltje rauw toe te voegen.
Tips, ideeen voor mijn 1000e poging?