Lizzy schreef: Spijkers in pens moet gewoon kunnen hoor. Ja, vervelend voor ons, maar elke barfer leert links of rechtsom een keer dat je pens gewoon even moet bekijken, voor je het te eten geeft. Dat kan echt bij iedere slagerij gebeuren. Schapen en koeien vreten nou eenmaal dingen die in de wei liggen en soms liggen daar dingen die er 'niet thuis horen', vreet het schaap (of koe op) en dat hoopt zich op in de pens. Zo hebben mensen al prikkeldraad, glas, spijkers, stukken hout, echt van alles gevonden in de pens, ongeacht waar deze vandaan komt.Mooi gezegd.
Slagerij West is hier lid. Dus ze hebben dit topic ook gezien en zijn wel op de hoogte hoor. En weet je, het gaat er gewoon om dat ze goede spullen moeten verkopen, punt. En doe je dat niet, komt dat in de publiciteit. Ja, zo werkt dat. Slechte kwaliteit betaald zich op den duur niet uit. Les voor ons, les voor hen.
Misschien moeten wij barfers niet altijd en eeuwig voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Want dat gaat gewoon niet. Kwaliteit kost geld. En ik zie al zo lang Barfplaats bestaat dat het vaak niet om kwaliteit draait, maar om wat iets kost. En toen ik begon met BARF kostte een stuk vlees voor de hond tussen de 4 en 6 euro per kilo. Dus de meeste van jullie zijn - is niet lullig bedoelt - gigantisch verpest, met de laagste van de laagste prijzen. Maar goed, sommige mensen gaan niet eens meer zelf samenstellen omdat het zo gezond is maar omdat het zo goedkoop is. En op kwaliteit wordt nog nauwelijks gelet. Ik zie af en toe foto's van vlees voorbij komen dat ik denk "hoe kun je dat aan je hond voeren?". In alle redelijkheid, een leuk stukje vlees voor de hond hoeft vandaag de dag geen 4 tot 6 euro de kilo meer te kosten. Maar de bedragen die nu af en toe worden betaald, ja sorry hoor, maar daar kun je niks fatsoenlijks van verwachten.....
Dus tja, ik vind dat wij zelf-samenstellers scherper moeten zijn op kwaliteit (mijn mening) en de slagerijen moeten leren dat wij geen troep aan onze honden voeren. Zo houden we elkaar scherp.
Bij mij begon het om de kosten, goede brok leek duurder dan vlees, van brok werd Tom ziek dus de keus was makkelijk gemaakt.
Ik begon met Smuldier, via AHV naar Barf gegaan, als je dan leest over de mega goedkope stukken vlees lijkt het goedkoop, mij is het nooit gelukt, de keren dat ik goedkoop iets kreeg was het meestal troep.
Ik betaal nu ong. 3 euro de kilo gemiddeld genomen en dan is het tenminste kwaliteit en service.