Je zou ook margarinebakjes etc. kunnen gebruiken, als speciale bakjes te duur zijn.
Zelf portioneer ik bij binnenkomst niets omdat het allemaal al bevroren is dan. Ik haal op vrijdag alles wat ik de week daarop wil voeren uit de diepvries en laat dat in drie of vier grote Ikeabakken ontdooien (in iedere bak komt het voer voor 2 dagen, dan heb ik de boel alvast een beetje gesorteerd). Op zaterdagavond, wanneer ik het eten voor de honden voor die dag klaarmaak, portioneer ik dan meteen voor de rest van de week erachteraan. Inmiddels kost me dat minder dan een uur (het portioneren dan; de afwas daarna duurt wel vreselijk lang, omdat ik alle verpakkingen moet uitspoelen. Maar dat blijft me dan de rest van de week bespaard.). Op iedere portie komt de initiaal van een hond, en zo gaat het de vriezer in. Aan het eind van de week weet ik dan dat ze alle drie alles gehad hebben wat er op het menu stond.
In de diepvries zelf heb ik verder alles per diersoort gesorteerd liggen. Op die manier hoef ik bij het ontdooien niet lang te zoeken: op dag 1 bot van die soort, vlees van die soort, orgaan van die soort, op dag 2 alles van een andere soort, op dag 3 weer een andere soort etc.