Ik doe het hier ook in zakjes want die zijn makkelijker op mekaar te proppen in de vriezer.
Dat minimaal 10 dgn invriezen voordat je het voert was vooral voor wild en vis dacht ik....
Moderator: Lizzy
kimi schreef: Wij gaan ons eigen vlees altijd bij Renmans kopen. Daar krijg je gemarineerd vlees altijd in plasic bakjes mee. Wij hebben hier dus al een hele hoop plastic bakjes liggen, dus dat zou geen probleem zijn :-)Dan zou ik voor bakjes gaan dat is echt vele malen handiger dan plastic zakjes vindt ik teminste.
lauraV schreef: hier porties van 180 gram , deze maak ik zo plat mogelijk als een pizza goed te stapelen en snel te ontdooien (dit kan natuurlijk alleen als het ontdooit of vers is)ik veronderstel dat jij dan wel een grotere diepvriezer hebt dan een gewoon tafelmodel?
makkelijk in de vriezrlades of anders in een plastic mandje de vriezer in.
heb ik bv bevroren vlees in een doos van 10 kilo zitten, haal ik de verpakking eruit leg deze in een dichte wasmand of in de douchecel en laat het een paar uurtjes ontdooien .
ik probeer het zo te ontdooien dat het niet te zacht word , dan pak ik het electrische mes en snij er dan lange dikke stroken af die ik dan in blokken snij .
deze blokken weeg ik dan steeds en vul ze dan aan naar t gewenste gewicht (180 gram)
ook deze blokken passen makkelijk in een klein mandje , bijkomend voordeel is dat ik alleen t mandje label met wat erin zit
verder heb ik ook op de lades van de vriezer met schilderstape beplakt wat er precies inzit , makkelijk voor de snelle blik
kimi schreef: ik veronderstel dat jij dan wel een grotere diepvriezer hebt dan een gewoon tafelmodel?Ook met een kleine vriezer kun je grote verpakingen inslaan.
kimi schreef: ik veronderstel dat jij dan wel een grotere diepvriezer hebt dan een gewoon tafelmodel?ik heb 2 100liter kisten en 2 lades , maar als je een beetje efficient inricht kom je heeel ver met een tafelmodel