Pagina 1 van 1

Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 10:16
door Jump
Welk vlees is nou eigenlijk vet en welk mager?
Ik weet dat eend en lam/schaap vet zijn en konijn mager,maar hoe is het met
bv Paard,Geit,Haas?En is dat dan hetzelfde als voor vleesbot?
Eendenekjes vet?En kalkoennekken dan?En Parelhoen,kwartel?

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 10:18
door Martine-Tom
Paard is bij mijn weten mager, geit juist weer vet...erg vet in mijn beleving.
Haas lijkt mij mager, geloof dat wild over het algemeen mager is.

En nu kijken of mijn idee klopt ;)

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 11:17
door Veerle-scrappyToo
martine-tom schreef: Paard is bij mijn weten mager, geit juist weer vet...erg vet in mijn beleving.
Haas lijkt mij mager, geloof dat wild over het algemeen mager is.

En nu kijken of mijn idee klopt ;)
Ik had hetzelfde idee...
Van kalkoen twijfel ik...dacht dat toch ook iets magerder was?

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 12:46
door May Linn
Paard is over het algemeen mager, al heb je soms stukken met aardig vet eraan.
Geit is altijd vet vlees.
Kalkoen is zeer mager vlees.
Eendennekken zijn ook vet vlees, maar zonder grote stukken vet eraan.
Parelhoen is mager, al zitten daar soms ook aardige stukken vet aan bij een heel karkas.
Kwartel is ook mager.
Haas is ook mager.

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 13:18
door miik
En om het "makkelijk" te maken... wisselt het ook nog erg bij welke leverancier je het vandaan hebt...
Want "mijn" parelhoen is wel redelijk vet.

De spullen die ik heb zijn
vet : geit/ schaap/lamsstaarten/ parelhoen/ kip met vel/eend (met vel/tam)/makreel/zalm/haring
mager: kipkarkas (zonder vel)/lamskoppen/ paard/ rund/ lam/haas/ konijn/kalkoen/fazant/duif/gans/wilde eend/witvis

Het orgaan vlees is vrijwel altijd mager. Met uitzondering van de nieren, die zitten vaak in vet verpakt, dus konijnenniertjes en lamsniertjes zijn vaak wat vetter. Terwijl bij rundernier het vet er meestal af is gehaald.

Pens is bijna altijd mager. Een enkele keer krijg ik een hele pens van een oude koe, en daar zitten wel grote klonten vet aan, maar die zijn er dan weer makkelijk af te halen.
Schapen, lams en geite pens, krijg ik bijna altijd zonder vet.

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 19:54
door Jump
Bedankt,ik ga er even een lijstje van maken.
Zodat ik geen vet+vet voer op 1 dag,want hier is er 1 met een gevoelige maag.
O.en is kip altijd mager?wat voor stuk je ook neemt?

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 20:30
door ulla
Kipfilet is altijd mager,maar ruggen en nekken kunnen aardig vet zijn, als het vel er nog aan zit.

Re: Vet of mager

Geplaatst: do 26 mei 2011, 23:35
door malimaniac
Ik had hier laatst hele vette soepkip. We hadden er 1 voor Iza en 1 voor de soep.
We vonden de soep niet te eten en Iza moest die van haar ook niet  :(.
Vanaf nu kopen we alleen nog braadkip. Deze lusten we allemaal wel.