- di 12 apr 2011, 21:40
#1990454
Wij plukken gevogelte eigenlijk nooit. Villen gaat veel sneller en makkelijker.
Op de buik een klein stukje plukken om een begin te kunnen maken om te villen. Sneetje in de buikwand, net tot op het vlees, niet er doorheen. En dan is het simpel het vel volgen en waar het niet vanzelf loslaat, met je mes tussen vel en vlees snijden.
De darmen eruit, die gooien wij ook weg. Maag halen we eruit en maken we schoon (hond met graan allergie), lever ontdoen van galblaas. Het hartje laten we zitten waar het zit, dat wordt toch wel opgegeten.
Kop en poten geven we ook nooit, hoeft Baiko niet, gevogelte met vel (geplukt) trouwens ook niet.
Mijn man heeft een kip in een kwartier hapklaar voor de hond.
Het ligt eraan hoe groot hij is, want dan verdeel ik het nog verder in porties, maar vaak kan het zo de vriezer in, met lever,maag en hart in de buikholte terug gestopt.