Ribben vraagje
Geplaatst: di 16 nov 2010, 19:48
Ik heb even een vraagje over het geven van ribben. Raiko krijgt regelmatig ribben, (lamsribben en hertenribben).
Nu las ik laatst in een topic dat iemand ook wel ribben geeft maar alleen als er in het seizoen mooie zachte ribbetjes zijn, (van jonge dieren dus). Maar wanneer is het seizoen van jonge ribbetjes (het lijkt me zelf in het voorjaar, of niet?)
Nu had Raiko vandaag en gisteren weer ribben op het menu. (Gisteren heeft ie een gedeelte gehad en vandaag dus wat overgebleven is). Ik had de ribbenpartij dus gewoon doormidden geknipt met de snoeischaar. Nu is het gekke dat het gedeelte dat ie gisteren kreeg heel makkelijk naar binnen ging. Maar het gedeelte wat ie vandaag kreeg (van dezelfde ribben dus) bleek knoepertje hard te zijn. Ik heb het vlees er maar afgesneden en de rest weggekieperd in de kliko.
Iemand een idee hoe dit kan? Zou het kunnen omdat het het tweede gedeelte dus al een dag langer in de koelkast heeft gestaan?? (Ik noem ook maar iets hoor...), maar vond het wel vreemd.
Nu las ik laatst in een topic dat iemand ook wel ribben geeft maar alleen als er in het seizoen mooie zachte ribbetjes zijn, (van jonge dieren dus). Maar wanneer is het seizoen van jonge ribbetjes (het lijkt me zelf in het voorjaar, of niet?)
Nu had Raiko vandaag en gisteren weer ribben op het menu. (Gisteren heeft ie een gedeelte gehad en vandaag dus wat overgebleven is). Ik had de ribbenpartij dus gewoon doormidden geknipt met de snoeischaar. Nu is het gekke dat het gedeelte dat ie gisteren kreeg heel makkelijk naar binnen ging. Maar het gedeelte wat ie vandaag kreeg (van dezelfde ribben dus) bleek knoepertje hard te zijn. Ik heb het vlees er maar afgesneden en de rest weggekieperd in de kliko.
Iemand een idee hoe dit kan? Zou het kunnen omdat het het tweede gedeelte dus al een dag langer in de koelkast heeft gestaan?? (Ik noem ook maar iets hoor...), maar vond het wel vreemd.