Pagina 1 van 1

Rundertong

Geplaatst: di 19 okt 2010, 02:18
door nova
Waar valt rundertong onder?
spiervlees of orgaan?
t is n behoorlijke  lap zeg :o
en dan ook maar meteen dezelfde van de runderlippen
Orgaan of spiervlees? Er zit weinig rood vlees aan, wel slijmvlies en kimmels

Re: Rundertong

Geplaatst: di 19 okt 2010, 03:47
door 202Spots
tong en lip ...orgaan  ;)

Re: Rundertong

Geplaatst: di 19 okt 2010, 07:19
door Lizzy
Orgaan. Het is ook een spier natuurlijk. Maar wijkt dermate af van normaal spiervlees qua samenstelling dat ik het onder orgaan laat vallen. Zo is het bijv. echt aanzienlijk veel vetter dan gewoon spiervlees.

Re: Rundertong

Geplaatst: di 19 okt 2010, 11:51
door lauraV
nova schreef: Waar valt rundertong onder?
spiervlees of orgaan?
t is n behoorlijke  lap zeg :o
en dan ook maar meteen dezelfde van de runderlippen
Orgaan of spiervlees? Er zit weinig rood vlees aan, wel slijmvlies en kimmels
is zo een tong eigelijk vet of mager?
(ivm drogen  ;))

Re: Rundertong

Geplaatst: di 19 okt 2010, 12:13
door Aquillo
tong is  redelijk vet . en anders dan andere organen geen zever van het bloed om er afvalstoffen uit te halen. Wel zitten er klieren in die in mindere mate voorverteringssappen produceren daarom denk ik orgaan genoemd
zie hier de voedingswaarde van rundertong
http://www.nutrimens.nl/fooditem.aspx?id=13339
vetgehalte op 100 gram is Totaal Vet 16.09 g
en dat van rundspiervlees is Totaal Vet 13.4 g  per 100 gram
runderhart vetgehalte per 100 gram  Totaal Vet 3.94 g
runderlever per 100 gram  Totaal Vet 3.63 g  

Kalfstong is mager
http://www.nutrimens.nl/fooditem.aspx?id=17222
vetgehalte is per 100 gram Totaal Vet 5.48 g