[quote="Aquillo"]
Geen verschil. Vlees bestaat over het algemeen uit spier.Bij alle dieren (dus ook gevogelte en wild zit dik spiervlees op de benen, dijen, bil, borst nek, vleugels. (kipfilet, eendenfilet, ganzenborst etc is dus spier) riblappen, baklappen, stoofvlees, soepvlees en wat voor een benamingen ze het ook geven. kopvlees is spiervlees zij het wat minder bespierd. Snijlingen zijn afsnijsels die vrijkomen bij het uitbenen van een dier.
vlees met bot is dus spiervlees met het bot er nog in. gevogelte poten, lamsbouten, vleugels. nekken, bevleesde ribben, koteletjes, ook bij wild en hele vissen.
uitzonderingen zijn
Hart. Is een spier dat onder orgaan valt
pens, maag: is een spier dat ook onder orgaan valt.
Alle andere organen zijn geen spiervlees. (lever,milt,hersens,nier,testikels, longen,strot, luchtpijp, ogen
Vet en huid is geen vlees en dus ook geen spiervlees
kvv is een gemalen versie van een combinatie van onderdelen. Spiervlees,orgaan en bot
[/quote]
Zo... da's nog eens een duidelijk antwoord.
. Dus hart valt onder orgaanvlees? Dat wist ik niet. (Ook nog niet echt nodig gehad, daar ik CB voer, maar wil wel af en toe eens iets erbij geven).