Moderator: Lizzy
Anne in Duitsland schreef: Kalkoenbouten zou ik niet voeren, die zijn hard en geven heel scherpe splinters. Daar kun je beter het vlees van afsnijden en de rest wegdoen.Hier zijn ze vaak in stukken gezaagd, dus veel bijtwerk aan het bot is er dan niet meer.
orinake schreef: goh das hier een gewoonte geworden, is niet elke week dat ze het zo krijgen ook hoor.Ik zou t persoonlijk niet geven. Een hond heeft er niets aan en de meeste reageren er allergisch op.
Meestal is het overschot van ons dan (wel pasta en rijst zonder sauzen).
SandRRa schreef: Ik zou t persoonlijk niet geven. Een hond heeft er niets aan en de meeste reageren er allergisch op.hier zijn ze het gewend en reageren ze der niet slecht op
spreeuwtje schreef: Wat ik dus vervelend vind is dat ik bijv een paar dagen terug 1 kg konijnenkoppen en 1 kg paard spier uit de vriezer heb gehaald. Die 2 kg totaal doet kiek dus 4 dagen over. Als ik tussendoor een dag orgaan wil geven ligt er dus 3 kg in mijn eigen koelkast. Dan is dat ding vol en de bot en de spier vind ik te lang ontdooit. Hebben jullie een koelkast voor de honden? Of vriezen jullie de rest van de kg weer in om de volgende dag bijv een lap pens te kunnen geven? Hoelang laten jullie vlees uit de vriezer in de koelkast?Yep, hier een barfkoelkast! En het kan best eens gebeuren dat een stuk vlees of vleesbot een dag of vier ontdooid in de koelkast ligt; de lamsribben die ik vandaag heb gevoerd, lagen er volgens mij zelfs nog wat langer in. Ik had een hele "ribbenboog" ontdooid, maar Laika krijgt die niet omdat ze te schrokkerig eet. Die probeert na één keer kraken al of ze het door d´r keel gewurgd krijgt, en met ribben neem ik dat risico niet (het brede deel van een kalkoenhals heb ik al vaak in zijn geheel naar binnen zien glijden bij d´r ).
spreeuwtje schreef: Wat ik dus vervelend vind is dat ik bijv een paar dagen terug 1 kg konijnenkoppen en 1 kg paard spier uit de vriezer heb gehaald. Die 2 kg totaal doet kiek dus 4 dagen over. Als ik tussendoor een dag orgaan wil geven ligt er dus 3 kg in mijn eigen koelkast. Dan is dat ding vol en de bot en de spier vind ik te lang ontdooit. Hebben jullie een koelkast voor de honden? Of vriezen jullie de rest van de kg weer in om de volgende dag bijv een lap pens te kunnen geven? Hoelang laten jullie vlees uit de vriezer in de koelkast?Ik haal er niet zoveel uit, maar gewoon wat ik die dag wil voeren. En als t iets teveel is gaat t weer terug de vriezer in voor een volgende keer.
spreeuwtje schreef: Wat ik dus vervelend vind is dat ik bijv een paar dagen terug 1 kg konijnenkoppen en 1 kg paard spier uit de vriezer heb gehaald. Die 2 kg totaal doet kiek dus 4 dagen over. Als ik tussendoor een dag orgaan wil geven ligt er dus 3 kg in mijn eigen koelkast. Dan is dat ding vol en de bot en de spier vind ik te lang ontdooit. Hebben jullie een koelkast voor de honden? Of vriezen jullie de rest van de kg weer in om de volgende dag bijv een lap pens te kunnen geven? Hoelang laten jullie vlees uit de vriezer in de koelkast?kan je het niet in kleinere porties verdelen en dan invriezen?
spreeuwtje schreef: Wat ik dus vervelend vind is dat ik bijv een paar dagen terug 1 kg konijnenkoppen en 1 kg paard spier uit de vriezer heb gehaald. Die 2 kg totaal doet kiek dus 4 dagen over. Als ik tussendoor een dag orgaan wil geven ligt er dus 3 kg in mijn eigen koelkast. Dan is dat ding vol en de bot en de spier vind ik te lang ontdooit. Hebben jullie een koelkast voor de honden? Of vriezen jullie de rest van de kg weer in om de volgende dag bijv een lap pens te kunnen geven? Hoelang laten jullie vlees uit de vriezer in de koelkast?Ooooh nou snap ik hoe je het doet
Stef@nie schreef: Nou, het is idd ook wel ff veel werk, alles in porties verdelen, maar ik vind het daarna veel makkelijker. Ik hoef echt weeeken niet meer na te denken over hoeveelheden en menu's.sja.. botwerk.. gewoon de normale dingen.. karkassen van konijn, eend, haas, parelhoen etc..
Ik weet niet hoe groot botwerk jij geeft , maar ik vind juist de botten makkelijk te verdelen in porties, hoef je verder niet veel aan te snijden, zoals bij het orgaan- en spiervlees. Het orgaan- en spiervlees had ik meestal in bevroren toestand in delen en verpak ik in porties.
Alles in grotere hoeveelheden in de vriezer gooien is misschien goed te doen als je meerdere honden hebt, of grote eters, maar ik vind het met 1 hond niet zo praktisch.