Pagina 1 van 1

Harde keutels na eten bot

Geplaatst: do 30 sep 2004, 21:23
door Yari
Hoihoi,

Yari krijgt elke dag versvlees van het merk Bibi (al ca. een jaar) en ze doet het daar echt geweldig op. Mooie volle vacht die super glanst en altijd weinig en stevige ontlasting.
Als "kluif" krijgt ze dan weer van die buffelhuidjes, dan weer oren, dan weer pensstaafjes, etc. En dus ook regelmatig een rauw runderbot (mergpijp of gewricht of kraakbeen). Zolang het maar een klein stukje is en ik het na 10 minuutjes kauwen al weg haal is er niets aan de hand, maar zodra mevrouw er meer vanaf heeft geknabbeld, heeft ze de andere dag keiharde keutels, naar mijn idee door het teveel aan kalk vanuit die botten wat ze dan binnen heeft gekregen (het is ook lichter van kleur). Ik geef haar al expres voor en na zo'n bot een paar uur geen water, maar dat maakt dus geen bal uit.
Iemand verder nog tips? Want nu geef ik maar een heel klein ribbetje of een ander bot haal ik gewoon al na 10 minuten weg, maar het zou fijner zijn als ze gewoon een half uur lekker op zo'n bot zou kunnen kauwen.

Re:Harde keutels na eten bot

Geplaatst: do 30 sep 2004, 21:41
door tieneke
Misschien wat orgaanvlees als extraatje erbij geven?
Dit laxeert nog enigzins.
Zit er echt weinig vlees aan het bot?
Misschien toch het bot eerder weghalen.

Re:Harde keutels na eten bot

Geplaatst: do 30 sep 2004, 22:13
door Nitus
Ja, wat Tieneke zegt, orgaanvlees erbij geven, ik geloof dat lever het beste laxeerde. En idd niet te lang op het bot laten kluiven, Gitte is ook zo'n snelle kluiver, die heeft in no-time een koeienknie een heel eind opgegeten, dus die laat ik ook niet te lang kluiven.

Re:Harde keutels na eten bot

Geplaatst: vr 01 okt 2004, 09:31
door Lizzy
Geef anders ipv Bibi eens een maaltijd met pens + orgaanvlees als kippenlever (niet teveel) + bladgroentepuree + scheutje olijfolie en daarna het bot.

Re:Harde keutels na eten bot

Geplaatst: za 02 okt 2004, 20:22
door Yari
Lizzy schreef: Geef anders ipv Bibi eens een maaltijd met pens + orgaanvlees als kippenlever (niet teveel) + bladgroentepuree + scheutje olijfolie en daarna het bot.

Zal het binnenkort eens uitproberen!! Bedankt voor je tip! ;)