Pagina 1 van 2

Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 16:16
door BubbaBling
Ik heb zojuist mijn eerste bestelling bij Herby opgehaald.
Ik trok die doos open en schrok een beetje  :D
Alles zijn hompen vlees en ik dacht dat het stukjes waren  :-X ...
Hoe doen jullie dat... laten jullie dat eerst ontdooien en voor hoe lang?
En snijden jullie dan stukken eraf om porties te maken?
Ik heb mijn vleesmolen nog niet  :o

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 16:41
door Nadia
Niet schrikken. Ik laat het dan inderdaad ontdooien totdat ik er stukken vanaf kan snijden en dan protioneer ik het.. Het een gaat wat sneller dan de ander. Je hebt geen vleesmolen nodig hoor. Als je wel wilt malen en je hebt de ruimte kun je het zo in de vriezer leggen en dan opnieuw eruit halen..

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 17:00
door BubbaBling
Ik portioneer het wel zonder te malen dan en dan maal ik de eerste keren wel even voor ik het geef dan.
Het moet voor Bubba sowieso gemalen worden omdat hij niet kan kauwen  ;D

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 17:05
door Nadia
*bennietnieuwsgierig* waarom kan hij niet kauwen?

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 17:08
door Bennie
Ah feest dus! Als je het 'savonds eruit haalt, kun je het 'sochtends portioneren, het is dan wel nog bevroren, maar je komt er met een broodmes wel doorheen. Als je naast spiervlees ook karkassen hebt, is het handig om een snoeischaar te kopen als je die nog niet hebt. Hiermee knip je makkelijk door de botten van karkassen heen. Ze zijn een stuk goedkoper dan wildscharen, en ze werken ook een stuk beter is mijn ervaring.
Voor het grove werk, bij wat harder bot, is een bijltje en een rubberen hamer een oplossing om er doorheen te timmeren, maar ik neem aan dat als je wilt gaan malen dat je dat er niet bij hebt zitten.

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 17:10
door Butch
Haha, nu begint het grote werk pas!
Nee hoor, valt best wel mee, maar je moet alles (liefst in een koelkast) een beetje laten ontdooien, dan is het gewoon te snijden. Zorg dat je voldoende plastic zakjes ( ik gebruik van die druk- en sluitzakjes van de AH) en je menu waarin staat hoeveel gram je moet hebben van de verschillende dingen en dan ga je portioneren en schrijf je op de zak wat er in zit en de datum.
Ik schrijf er zelf niet meer op dan 'vlees', 'org', 'pens', of 'bot' en de maand, zoals '12' voor alles wat ik in dec besteld heb.
Als je het een tijdje doet herken je de verschillende soorten wel en hoef je het beest er niet meer bij te zetten.

Je kan natuurlijk ook alles zo in de vriezer mikken en elke keer als je iets nodig hebt een groot stuk ontdooien in de koelkast en dan portioneren en de rest weer terugdoen in de vriezerl, maar dan ben je wel elke keer zo bezig.
Succes!

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 17:13
door Bennie
Oja, in het begin is het inderdaad wel handig om er op te schrijven wat er in zit.

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 18:36
door Sanyo
Of de portie zakjes per soort in een grote plastic zak doen, waar je opschrijft wat er in zit. ;)

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 19:05
door BubbaBling
Nadia schreef: *bennietnieuwsgierig* waarom kan hij niet kauwen?
Omdat hij zo goed als geen tanden meer heeft ;)

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 19:09
door BubbaBling
Sanyo schreef: Of de portie zakjes per soort in een grote plastic zak doen, waar je opschrijft wat er in zit. ;)
Ja heb eerst al het paard met bot gedaan in zakjes en erop geschreven paard maandag.
Dat heb ik ook hetzelfde gedaan met de kalkoen en haas.
En dan als alles klaar is verpak ik het per week met de dag erop gschreven en dan haal ik iedere week de weekportie uit de kelder en doe het in de kleinere vriezer in de keuken.
Wel goed bedacht dacht ik zo  ;D

Mijn zakjes zijn alleen op dus moet morgen verder  ;D

Alleen even vraagje, het is al een gedeelte ontdooit.
Kan ik de rest in de koelkast gooien en morgen verder gaan met portioneren?
Of is het dan te lang uit de vriezer?

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 19:11
door May Linn
BubbaBling schreef: Ja heb eerst al het paard met bot gedaan in zakjes en erop geschreven paard maandag.
Dat heb ik ook hetzelfde gedaan met de kalkoen en haas.
En dan als alles klaar is verpak ik het per week met de dag erop gschreven en dan haal ik iedere week de weekportie uit de kelder en doe het in de kleinere vriezer in de keuken.
Wel goed bedacht dacht ik zo ;D

Mijn zakjes zijn alleen op dus moet morgen verder ;D

Alleen even vraagje, het is al een gedeelte ontdooit.
Kan ik de rest in de koelkast gooien en morgen verder gaan met portioneren?
Of is het dan te lang uit de vriezer?
Nee hoor geen probleem, als je het een nacht koel houdt kun je het prima morgen portioneren en weer invriezen.
Pas wel op met bot van paard, das echt te hard en zit teveel calcium in  ;)

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: ma 08 mar 2010, 19:38
door BubbaBling
Ik heb geen paardenbot  ;)

Maar hoe zit dat dan met de bacterien enzo (dat dat voor de mens niet kan en de hond wel), het lijkt zo niet dat het hoort  :D
Misschien kan ik dat wel ergens op het forum zoeken.

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: di 09 mar 2010, 09:49
door May Linn
Ah las paard met bot in zakje gedaan, je bedoelde natuurlijk paardspiervlees en vleesbot :-[

Wist je dat ze met menselijk voedsel ook doen, invriezen en ontdooien.
Ook in supermarkten, vlees wat daar ligt is vaak al bevroren geweest en weer ontdooit en wij gooien het ook wel een keer weer in de vriezer.
Wel groeien de bacteriën wat bij dit proces, maar honden kunnen ook heel 'rijp' vlees eten en krijgen daar niets van.
Dus die ene keer (of 2x) ontdooien en weer invriezen kan geen kwaad.

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: di 09 mar 2010, 10:54
door lauraV
ben je eindelijk klaar met verdelen? :biggrin2: :biggrin2:
hoest gegaan ?

Re: Mijn eerste bestelling en nu?

Geplaatst: di 09 mar 2010, 13:15
door Nadia
Ahh.. Kauwen zonder tanden is niet echt handig nee.
je kunt in plaats van zakjes ook lege (melk)pakken of boterbakjes oid gebruiken ;)