Pagina 1 van 1

Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: ma 08 feb 2010, 14:23
door Wilma2206
Hallo,

Ik vraag me af of gedroogd vlees wel de voedingswaarde blijft behouden als ongedroogd vlees.
Voer het hier alleen als snack tussendoor (beloning) maar vraag het me toch af.
Vooral mijn pup krijgt natuurlijk, door het aanleren van allerlei, het nodige binnen.

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: ma 08 feb 2010, 14:24
door lauraV
zal misschien iets minder zijn dan vers , maar blijft beter dat al die andere meuk met kleur , geur en smaakstoffen :biggrin2:

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: ma 08 feb 2010, 14:40
door me and my boys
enkel het vocht is er uit...

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: ma 08 feb 2010, 14:47
door tieneke
Alleen als je het op 50 graden laat drogen blijft de voedingswaarde gelijk.

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: ma 08 feb 2010, 15:05
door Wilma2206
Oke.
Bedankt voor de antwoorden.

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 13:10
door debbieD
Wat ik me al een tijdje afvraag en vind het hier dan wel mooi bij passen. want als de voedingswaarde toch gelijk blijft is het dan niet handig om vlees te drogen om mee te nemen op vakantie? aangezien een heleboel mensen hier steeds brokken willen gaan voeren.. dan kan dat toch de oplossing zijn. of niet?

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 13:25
door Boez
debbieD schreef: Wat ik me al een tijdje afvraag en vind het hier dan wel mooi bij passen. want als de voedingswaarde toch gelijk blijft is het dan niet handig om vlees te drogen om mee te nemen op vakantie? aangezien een heleboel mensen hier steeds brokken willen gaan voeren.. dan kan dat toch de oplossing zijn. of niet?
:o
Klinkt als het wiel uitvinden!
Inderdaad!
Maar ik moet zeggen dat ik me afvraag in hoeverre die voedingsstoffen inderdaad zo gelijkwaardig blijven. Zelf 50 graden is een hoge temperatuur voor enzymen, eiwitten, pitamientjes.

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 13:38
door May Linn
Boez schreef: :o
Klinkt als het wiel uitvinden!
Inderdaad!
Maar ik moet zeggen dat ik me afvraag in hoeverre die voedingsstoffen inderdaad zo gelijkwaardig blijven. Zelf 50 graden is een hoge temperatuur voor enzymen, eiwitten, pitamientjes.
Is al eerder ter sprake geweest  ;)
En het kan idd, is alleen heel veel werk om al het voer te drogen voor die dagen dat je op vakantie bent.

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 13:57
door Boez
May Linn schreef: Is al eerder ter sprake geweest  ;)
En het kan idd, is alleen heel veel werk om al het voer te drogen voor die dagen dat je op vakantie bent.
Ik lees veel op dit forum maar dat heb ik dus nog niet gezien... of niet geregistreerd als interessant ;) Heb je mss een linkje voor me?

Ja veel werk zal het wel zijn. Maar ik zit b.v. te dromen over een loopvakantie met mijn woef, maar het voer is dan echt een probleem als je een week ofzo buiten de bewoonde wereld wilt vertoeven. Met deze tip is dat ineens geen mission impossible meer! :D

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 14:17
door May Linn
Heb gezocht op: gedroogd voer vakantie
Vondt o.a. dit: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,31704.0.html

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 15:18
door Boez
:) thanx. Had ik zelf natuurlijk ook even kunnen doen...
Ik dacht dat je refereerde aan een specifiek draadje.

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 16:13
door tieneke
debbieD schreef: Wat ik me al een tijdje afvraag en vind het hier dan wel mooi bij passen. want als de voedingswaarde toch gelijk blijft is het dan niet handig om vlees te drogen om mee te nemen op vakantie? aangezien een heleboel mensen hier steeds brokken willen gaan voeren.. dan kan dat toch de oplossing zijn. of niet?
Dan moet je wel bijtijds beginnen met drogen  :D

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: do 11 feb 2010, 19:53
door lauraV
je zou het gedroogde vlees misschien kunnen sealen ...(doe ik als ik het gedroogde vlees in de vriezer bewaar)

Re: Voedingswaarde gedroogd vlees

Geplaatst: ma 15 feb 2010, 21:57
door debbieD
Boez schreef: :o
Klinkt als het wiel uitvinden!
Inderdaad!
Maar ik moet zeggen dat ik me afvraag in hoeverre die voedingsstoffen inderdaad zo gelijkwaardig blijven. Zelf 50 graden is een hoge temperatuur voor enzymen, eiwitten, pitamientjes.
Haha nou dat valt ook wel weer mee.. en zo te lezen is iemand anders was me dus al voor als ik de topic die topic lees die May Linn  gaf :D
tieneke schreef: Dan moet je wel bijtijds beginnen met drogen :D