mijn kipkarkassen zijn ook veel groter, zit dan ook een stuk nek aan en wat orgaantjes..
maar die van de foto is ook prima hoor, zou er wel spiervlees bij geven..
Moderator: Lizzy
vanaalst schreef: mijn kipkarkassen zijn ook veel groter, zit dan ook een stuk nek aan en wat orgaantjes..Note voor mezelf: we gaan samen naar islam centrum, jou poelier en dan ook nog wandelen
maar die van de foto is ook prima hoor, zou er wel spiervlees bij geven..
boris2009 schreef: krijgen ze bij jou kipkarkas vanaf een bord ?dat mocht ze willen..
Ziet er goed uit en inderdaad niet duur.
Truus schreef: Bofkont , leuk adresje heb je gevonden.ja super he! ben er erg blij mee.. tis nog niet zo makkelijk om goede adresjes te vinden
Presley schreef: Even nog een aanvulling, moet het echt ff kwijt...en: rug.
Dit zijn GEEN Kipruggen, maar dit is de kippenborst, dit is dus het stuk maar de filet van af wordt gesneden.
Het bovenste gedeelte wat je op de foto ziet, het smalle, dit is het borstbeen.
Bij de kippenrug zie je duidelijk ribbetjes.
*Marga* schreef: Inderdaad dit zijn kippenkarkassen,kippenruggen die haal ik bij clazing en die heeft ook nog eens een vel eraan.nu is mijn geheugen ook weer opgefrist.. maar wat ik me nu afvraag.. ik lees dat die borststukken voornamelijk uit kraakbeen bestaan, ik ben nu de vriezer aan het leegmaken en geef voornamelijk parelhoen en kippenborststukken en reken dit tot vleesbot. maar kom ik dan niet in de knoei met het aantal vleesbot dat bikkel moet krijgen?
diana&pieter schreef: nu is mijn geheugen ook weer opgefrist.. maar wat ik me nu afvraag.. ik lees dat die borststukken voornamelijk uit kraakbeen bestaan, ik ben nu de vriezer aan het leegmaken en geef voornamelijk parelhoen en kippenborststukken en reken dit tot vleesbot. maar kom ik dan niet in de knoei met het aantal vleesbot dat bikkel moet krijgen?Ja, daar ben ik ook erg benieuwd na, heb het destijds altijd als 50/50 vleesbot gegeven...........
Of tellen borststukken ook gewoon onder vleesbot?
diana&pieter schreef: nu is mijn geheugen ook weer opgefrist.. maar wat ik me nu afvraag.. ik lees dat die borststukken voornamelijk uit kraakbeen bestaan, ik ben nu de vriezer aan het leegmaken en geef voornamelijk parelhoen en kippenborststukken en reken dit tot vleesbot. maar kom ik dan niet in de knoei met het aantal vleesbot dat bikkel moet krijgen?weet iemand hier een antwoord op?
Of tellen borststukken ook gewoon onder vleesbot?
Presley schreef: Even nog een aanvulling, moet het echt ff kwijtDit zijn de kippenruggen.
Dit zijn GEEN Kipruggen, maar dit is de kippenborst, dit is dus het stuk maar de filet van af wordt gesneden.
Het bovenste gedeelte wat je op de foto ziet, het smalle, dit is het borstbeen.
Bij de kippenrug zie je duidelijk ribbetjes
diana&pieter schreef: Of tellen borststukken ook gewoon onder vleesbot?Ik kijk niet zo nauw hoor, en geef het als vleesBOT
202Spots schreef: Dit zijn de kippenruggen.Zo koop ik ze ook,vaak zitten de organen er nog in.