Pagina 1 van 2
Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 14:00
door Xena of Nice pharamunds
Hoi even een vraagje.
Hoe dan jullie dat met portie maken.
Ik heb bijv een stuk bevroren pens a 1kg, maar ze krijgt maar 1x in de week pens.
Kan ik dit ontdooien en dan weer invriezen dat lijkt me toch niet goed.
Hoe doen jullie dat als ervaren Barf mensen?
Re: Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 14:07
door *Nikki*
Ik laat het iets ontdooien en dan met een zeer scherpe mes of een goede schaar knip ik het. Altijd als Herby of zo komt dan ga ik die middag porties maken en gooi het half ontdooit weer in de vriezer. en soms is het helemaal ontdooit. Kan je het ook goed vormen in de vriezer, dus kan er meer in
Honden vinden het helemaal niet erg het weer invriezen
Re: Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 14:09
door ibbi
Re: Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 14:14
door *Nikki*
Re: Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 14:49
door sandrra
Je kan alles gewoon weer opnieuw invriezen.
Ik maar geen porties van tevoren.
Re: Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 14:56
door Xena of Nice pharamunds
Bedankt weer allemaal!
Re: Porties maken
Geplaatst: ma 14 sep 2009, 17:02
door Nynke
ik maak ook geen porties van te voren. Als ik een kilo spiervlees ontdooi, haal ik er vanaf wat ik voor 2 dagen nodig heb en gaat de rest in 1 of 2 delen weer de vriezer in
Re: Porties maken
Geplaatst: di 15 sep 2009, 11:45
door Marein
Ik maak wel porties
. Als ik een pens bestel (ik bestel ze meestal per 5, volledige pensen) dan sta ik een namiddag te versnijden zodat alles per portie verpakt kan worden. Voor de mini's aparte porties, net als voor de tandloze honden (die krijgen kleinere flappen) en dat duid ik dan aan op de zakjes.
Ik heb wel het "voordeel" dat m'n honden 8 kilo per dag eten, dus ik zorg gewoon dat ik per dag 8 kilo kan uithalen, en dan rekening houdend met de kleinere porties voor de mini's (m'n kleinste hondje is ocharme maar 3 kilo hond, dus naar verhouding eet ze werkelijk niet veel
). Vind ik wel makkelijk zo...
Ik voorzie 1 à 2 snij- en verpaknamiddagen per maand en vries dan alles per portie of maaltijd in. Orgaan gaat apart in tupperware potten, vriest ook makkelijk in en ik kan alles netjes afwegen en labellen 8)
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 12:26
door Sella
Wij hebben een handzaag voor het zagen van bevroren pens, prooidieren en pakken vlees van tig kilo zodat het in de vriezer kan.
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 12:41
door deja
Ik zit altijd nog wel met orgaavlees te hannesen, weet nooit hoe ik dat moet portioneren.
Weet iemand raad daarmee.
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 13:17
door *Marga*
Ik reken uit wat ze aan lever enz. mogen en dat verdeel ik in kleine doosjes ,per hond gaat dat in de vriezer.
Ik doe dan levertjes,maagjes,hartjes door elkaar.
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 16:11
door deja
Ja dat heb ik ook al eens een keer zo gedaan ik denk ook dat dat de beste manier is ik woog ook wel eens hartjes in zakje van 2 ons en de rest dan ook zo maar het word zo rommelig overal kleine zakje orgaan.
Dus dat is dan maar de beste oplossing.
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 17:16
door May Linn
Ik doe 4 delen orgaan, 1 deel lever, 1 deel nier, 1 deel hart en 1 deel kippenmaagjes. Is dan bij mij allemaal 1 kg die delen.
En dan verdelen over portie's.
zo weet ik dat de verhoudingen kloppen en hoef ik niet te hanesen met stukjes afsnijden enzo.
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 18:34
door m008
ik doe lever in kleine stukjes knippen en dit in een (speciaal hiervoor gereserveerd) ijsblokjes bakje.
Zo kan er 10 gram lever in een zon blokje.
als het ingevroren is, in een tupeprware bakje en dan gewoon t aantal blokjes pakken wat je nodig hebt!
Re: Porties maken
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 21:24
door Ed van den Berg
Marein schreef:
Ik maak wel porties . Als ik een pens bestel (ik bestel ze meestal per 5, volledige pensen) dan sta ik een namiddag te versnijden zodat alles per portie verpakt kan worden. Voor de mini's aparte porties, net als voor de tandloze honden (die krijgen kleinere flappen) en dat duid ik dan aan op de zakjes.
Hoi Marein,
Ik heb samen met mijn vriendin vandaag 10kg kopvlees (rund) en 2 pensen versneden en in porties in zakjes gedaan, maar dat kost ons 2en al gauw 3 uur ??? dus kan je ons wat handigheidje's vertellen om dat te verkorten? hoe maak jij je zakjes dicht bijvoorbeeld? mijn vriendin heeft ze geknoopt, en het overtollige zakje afgeknipt om ruimte te besparen in de vriezer.... ze kan de komende 2 dagen haar vingers niet meer gebruiken
p.s.
snijden jullie ook het ergste vet van de pens af? (ja, de buitenkant bij de aanhechtingen...)
Groetjes,
Ed