Pagina 1 van 1

Een kilo lever??

Geplaatst: zo 29 mar 2009, 19:02
door Elizabeth Bennet
Dag allemaal,

Even een simpele vraag: Ik heb een kilo kippenlever in de vriezer liggen. Mag ik dit ontdooien en weer opnieuw in porties invriezen? Vlees voor jezelf/voor menselijke consumptie mag je niet nog een keer invriezen maar mag dat met hondenvlees wel? Ik zou anders niet weten hoe ik het hem moet geven. Hij mag nu 175 gram per week (50 gram per 10 kilo hond per week) aan lever. Ik kon alleen maar aan een hele kilo komen en dat is gewoon een grote brok en daar krijg je in bevroren toestand echt niets van af.

Groetjes Elizabeth

Re: Een kilo lever??

Geplaatst: zo 29 mar 2009, 19:08
door Linneke
Ontdooien en daarna weer invriezen is geen enkel probleem. De meeste van ons doen dat ook op die manier. Je kunt het vlees ook half ondooien en dan in porties doen als je dat prettiger vind(geeft soms ook minder troep).

Vlees dat je voor jezelf in de winkel koopt is soms ook al bevroren geweest...daarna doe je het thuis ook nog in de vries en dan is dat dus ook 2x bevroren geweest. Is dus niet altijd een probleem.

Succes.

Re: Een kilo lever??

Geplaatst: zo 29 mar 2009, 19:52
door Nynke
inderdaad geen probleem  :) :) :) 

Re: Een kilo lever??

Geplaatst: zo 29 mar 2009, 22:38
door pike
Ik ontdooi het ook, haal eraf wat ik nodig heb, wat over is gaat in porties terug de vriezer in.  :)

Re: Een kilo lever??

Geplaatst: zo 29 mar 2009, 23:47
door Borke
Inderdaad gewoon deels ontdooien, volledig hoeft niet als je het maar door kan snijden.
Als je een droogmachine hebt kan je het ook fijn snijden om te drogen en dan die eenmalige portie achterhouden.

Re: Een kilo lever??

Geplaatst: ma 30 mar 2009, 00:16
door sandrra
yep geen probleem en zeker niet met orgaanvlees.
Ook gewoon vlees voor de hond knal ik weleens terug in de vriezer.

Re: Een kilo lever??

Geplaatst: ma 30 mar 2009, 08:30
door Lizzy
Lever kun je met een scherp (eventueel warmgemaakt) mes heel snel snijden. Daar hoef je het niet helemaal voor te ontdooien, gewoon een klein beetje ontdooien en dan snijden maar!