Pagina 1 van 1

kefir

Geplaatst: za 14 mar 2009, 22:26
door lauraV
ik heb vandaag van Marga (bedankt marga) kefir binnen gekregen en heb het gedaan zoals het hier beschreven stond , maar heb toch eigelijk nog een paar vraagjes?
=er was geloof ik toch een reden waarom je , als de kefir klaar is , een houten of een plastick lepel moest gebruiken?
=hoelang kun je de kefir (het eind resultaat) bewaren?
=hoelang/hoe kun je teveel aan kefir roosjes bewaren?
=zijn er nog lekkere recepten voor eigen gebruik ?
=is het eigelijk niet zoiets als hangop?
ok, ik stop maar ff weer met mn vragen ;D


alvast bedankt,

laura en de 2 hondenkontjes

Re: kefir

Geplaatst: za 14 mar 2009, 22:50
door 202Spots
http://www.melkkefir.nl/

of zoek op "kefir" en vind 'n hoop berichten op BP  ;)

Re: kefir

Geplaatst: zo 15 mar 2009, 08:28
door *Marga*
Als je hoe lang kefir bewaren intikt bij google kom je heel veel tegen  :)

Re: kefir

Geplaatst: zo 15 mar 2009, 12:17
door lauraV
ok, dankje

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 17:46
door lauraV
Afbeelding
Afbeelding

het resultaat :)  mn 2e lading
was eigelijk begonnen voor de doggies maar smul er zelf ook van mee, op de boterham , door de tomatensoep en de pasta saus ;) ;)

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 17:47
door Lizzy
Ziet eruit als slagroom ;D

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 18:04
door MarijeEnBoomer
wat is het dik... zo dik krijg ik het niet...

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 18:47
door *Marga*
Inderdaad wat dik zeg.


Zal mij misschien wel lukken als ik het langer laat staan en volle melk gebruik.

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 19:40
door annielaumen
Heb dit ook al eens gemaakt
Een schone theedoek of herenzakdoek spannen met wasknijpers
Je laat het staan en met bieslook krijg je een heerlijk kruidenkaasje

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 23:02
door lauraV
ik heb de doek met kefir dicht gedraaid  (wringen) zodat er meer vocht uit kwam , waardoor het goedje dikker is ( ik kan de bak een paar seconde onderste boven houden voordat het er uit valt :)  ).
als het eindresultaat dikker is kun je het als het ware beter van de doek "rollen ".
het is  nu een soort van verse kaas wat mn honden ook liever hebben dan de yoghurtvorm.

o ja, voordat alles in de doek kwam heeft t 4 dagen gestaan ( 1x per dag doorgeroerd) en is gemaakt met de goedkope gepastureerde (schrijf ik t goed? ) halfvolle melk van de jumbo

Re: kefir

Geplaatst: zo 22 mar 2009, 23:07
door lauraV
vanavond broodje shoarma gegeten en dacht.."zou t hier ook op smaken?"....en wat denk je...heerlijk was t  :D :D
ben verslaafd  ;D ;D......toch ff uitkijken dat ik nog genoeg voor de doggies deze week over  houd.
heb mn  zus ook wat fefirroosjes mee gegeven en voert t nu aan haar maincoon katten en smullen er ook van ;)

Re: kefir

Geplaatst: di 24 mar 2009, 11:32
door bulldelicious
ow, 4 dagen, da moet ik ook is proberen, wordt het dan niet hartstikke zuur?

Re: kefir

Geplaatst: wo 25 mar 2009, 19:14
door lauraV
nee..helemaal niet zuur , ik was er zelf ook bang voor ;)
ik heb er nu heeeerlijke tsatsiekie (of hoe het geschreven mag worden) van gemaakt...heerlijk ;D
1 minpuntje ...van te veel snoepen van kefir kun je pukkels krijgen , heb ik ondervonden :-[

Re: kefir

Geplaatst: vr 27 mar 2009, 11:51
door Huskymeisje
Fijn dat het zo goed bevalt. Het is mij wel te zuur na 4 dagen. Ik laat het 24 uur staan en heb dan kefirdrank. Heerlijk met wat roosvicee of limonade erdoor. En de honden vinden het hier dan ook beter te pruimen.