Hallo,
Ik ben ook nieuw hier dus zal eerst wat over mezelf/hond vertellen.
Tom is een flatcoated retriever reu die al een hele tijd een kvv krijgt. (Hij is nu 1,5 jaar jong.) Ik heb Tom al op vrij jonge leeftijd overgezet (van brokken/rodi) op de Carnibest maar door de heftige groeipijn over gegaan op Bandit (speciaal groeipijnvoer). Hij kreeg al heel lang een keer in de week een pensdag en nu sinds een paar weken geef ik op die dag ook nog lamsribben. Hij heeft ook al eens een eendenkarkas op (haaskarkas en kip) hart, van lever houdt hij niet. Maar hij geniet echt van de grote stukken vlees.
Omdat het voeren van een kvv me allemaal veel te duur is geworden, en ik eigenlijk niet terug wil naar brokken, wil ik kijken of het voor mij haalbaar is om te gaan barfen.
Nu heb ik zelf ook nog problemen met mijn handen en ik vroeg me af hoe jullie de juiste hoeveelheid vlees/bot etc. klaar maken.
Is dat fysiek zwaar werk?
En als je het moet snijden / hakken? krijg je dan geen te scherpe stukken?
Moet je wat verstand hebben van hoe je vlees / bot moet snijden?
Hoor graag van jullie.
Hartelijke groet, Daniëlle