Pagina 1 van 2

botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 12:31
door MarijeEnBoomer
Sinds een aantal maanden geef ik Boomer naast KVV ook botten en vis. Nu eet ze het alleen als ik het in stukken knip. Een kippennekje moet zelfs in twee stukjes anders eet ze het niet. Nu knip ik dus ook de vis, kippenvleugeltjes en lamsribbetjes. Maar nu lees ik overal dat je ribben absoluut niet mag knippen. Ze kauwt overal goed op dus is dan het gevaar weg?! Ik heb haar nog nooit een stuk zo door zien slikken. Zelfs het kleinstje koekjes kauwt ze nog op. Maar als ik die kaken zie zou ze best veel grotere stukken aan moeten kunnen. Hoe krijg ik dit aangeleerd? Ik heb haar al runderlapjes gegeven in de hoop dat ze dat we zou scheuren. Maar ze pakt het op loopt ermee naar dr mand en gaat er dan naar liggen kijken. Niet veel later staat ze op en verstopt ze het. Ook als ze echt trek heeft doet ze dit. Is dit een bekend probleem? Alle tips zijn welkom!!

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 12:33
door Angelique
Als jouw hond de stukjes goed "kauwt" dan kun je dit voor jouw hond gerust zo doen. Alleen als je een schrokop hebt dat zijn kleine stukjes bot nono. Een kipnek is dan nog niet zo ernstig omdat die botjes netjes afgerond zijn, maar een rib in kleine stukken geeft toch vaak wat scherpere randen.

-

Geplaatst: di 16 dec 2008, 12:55
door kojak
-

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:02
door MarijeEnBoomer
kojak schreef: een bekend probleem voor meerdere setters ;D ik heb me er bij neergelegd
hahaha ja prinsessen gedrag is de setter niet vreemd  ;D
Brokken blieft mevrouw al helemaal niet. Haalt ze echt dr neus voor op.

-

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:03
door kojak
-

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:06
door Laura2004
Nou, ik zou haar gewoon niet laten mutsen met het eten en ik zou ook echt stoppen met dingen knippen. Eet ze niet, of gaat ze mutsen met het eten, dan eet ze niet, morgen weer een dag.

Mijn honden hebben ook een periode gehad dat ze alles in hapklare stukjes voorgeschoteld moesten krijgen, want anders moesten meneer en mevrouw het niet, ik ben gewoon streng geweest, ze kregen hun eten in grote stukken, als ze niet binnen drie minuten aten (en dan bedoel ik echt eten, niet mutsen, vlees uit de bak halen er aan likken en het volgende stukje vlees uit de bak halen om weer hetzelfde te doen) haalde ik het eten weg (zonder iets te zeggen, vlees in de bak doen en wegzetten en gewoon je hond negeren) en dan kregen ze het de volgende dag weer en de volgende dag deed ik weer hetzelfde. En nu eten ze alles, al zou ik ze een hele geit geven dan zouden ze het nog eten  8)

Probeer ook zo min mogelijk aandacht aan haar te schenken tijdens het hele eetgebeuren, je geeft het eten en draait je om of gaat een boekje lezen als ze mutst weghalen zonder iets te zeggen en zonder haar ook maar aan te kijken, moedig haar vooral niet aan om wel te gaan eten, ook dat is aandacht. Als je het eten weghaalt gaat ze gewoon lekker op haar plekje liggen en doe jij je ding en niet in de avond weer aanbieden, gewoon pas de volgende dag.

Dus ik zou zeggen wees gewoon consequent en een beetje streng  ;)

Mijn reu heeft het gepresteerd om bijna 2 weken niets te eten en hij heeft het overleefd, ik zeg niet dat je het zolang moet volhouden, ik zeg dit alleen maar zodat je weet dat honden prima een tijdje zonder eten kunnen en dat het dus niets is om dramatisch over te doen.

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:07
door MarijeEnBoomer
kojak schreef: ze hongeren zichzelf nog liever uit  ;) maar een setter met barf blijft helaas een moeilijke combinatie  ;D
Het uithongeren heb ik ook geprobeerd maar ik ben bang dat ze dat echt heeeel lang volhoudt :-\
Ach ik heb mezelf al een vleesmolen en goede wildschaar voor de kerst beloofd. De vleesmolen word een porkert de wildschaar ben ik nog niet over uit.
Gekke setters toch ;)
Geen brok willen eten, alleen vers maar dan wel graag ik hapklaren brokken..  ;D

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:09
door Laura2004
Het gaat niet om het uithongeren, het gaat vooral om het negeren, vaak is dit soort gedrag aangeleerd gedrag. Het kan ook zo zijn dat het niet zo is, maar ik zou het toch een tijd proberen consequent vol te houden.

-

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:15
door kojak
-

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 13:42
door MarijeEnBoomer
wat ik nu doe ik gemalen vlees mengen met wat grotere stukken. Als ze eenmaal aan het eten is eet ze dan meestal wel door. Van de week heeft ze zo 1 hele rib gegeten!! Ik denk dat ik het op die manier ga proberen uit te breiden.. Verder geef ik weinig tot geen aandacht als ze eet. Maar het lijkt haar niks te doen als ik het eten weghaal als ze ermee gaat mutsen.
Het probleem is ook een beetje dat ik haar soms ook een aantal dagen achterelkaar KVV geef. Dit is dan natuurlijk weer lekker hapklaar. Zelfs met carnibest deed ze in het begin moeilijk. Daar zitten stukjes in ::) Maar dat heb ik met wegpakken en de volgende keer weer aanbieden eruit gekregen en nu is ze er gek op. Met kippennekjes en karkassen heb ik dit ook geprobeerd maar ze weigert..

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 16:51
door Red_Hunter
kojak schreef: ze hongeren zichzelf nog liever uit  ;) maar een setter met barf blijft helaas een moeilijke combinatie  ;D
Hier geen problemen met Setters en Barf, op een paar kleine dingen na eten ze alles, maar dat hebben de meeste honden wel.
Vlees snij ik wel in stukken en parelhoen gaat ook in meerdere stukken maar verder geen probleem.

Groetjes Trudie

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 20:45
door Juul
Ik zou het toch niet durven om 1 hele rib te geven, ze kauwt alles wel goed, zeg je, maar stel je voor dat ze 'm per ongeluk inslikt.

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 21:26
door kira
Grote beer snapte het in het begin ook niet. Ik ben toen met de kippebout begonnen, een hele bout, ik trok stukken eraf, kraakte het bot en dan in haar mond, zo ook met eendenrug. Op een gegeven moment hoorde ze mij de kippebout kraken/breken en zag je haar denken, oh verrek dat is weer zo'n ding dat kan ik ook. Op die manier heb ik ook de haas en het konijn gedaan. De eerste keer met rib heb ik stukjes vlees afgetrokken, ze had ook niet door dat het "eetbaar' was en ging likken, ook daarbij het bot gebroken bij het horen van de kraak keek ze mij aan van, geef maar. Uithongeren had hier ook geen effect, het was gewoon duidelijk dat ze niet de link had / benul had dat het a eten was, en b dat dit anders werkte als met je tong een brok naar binnen gooien. Een kippenek slikt ze overigens vanaf het begin gewoon heel door.

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 22:29
door MarijeEnBoomer
jalukrifa schreef: Ik zou het toch niet durven om 1 hele rib te geven, ze kauwt alles wel goed, zeg je, maar stel je voor dat ze 'm per ongeluk inslikt.
wat gebeurd er eigenlijk als ze hem inslikt?!

Re: botten knippen

Geplaatst: di 16 dec 2008, 22:32
door MarijeEnBoomer
kira schreef: Grote beer snapte het in het begin ook niet. Ik ben toen met de kippebout begonnen, een hele bout, ik trok stukken eraf, kraakte het bot en dan in haar mond, zo ook met eendenrug. Op een gegeven moment hoorde ze mij de kippebout kraken/breken en zag je haar denken, oh verrek dat is weer zo'n ding dat kan ik ook. Op die manier heb ik ook de haas en het konijn gedaan. De eerste keer met rib heb ik stukjes vlees afgetrokken, ze had ook niet door dat het "eetbaar' was en ging likken, ook daarbij het bot gebroken bij het horen van de kraak keek ze mij aan van, geef maar. Uithongeren had hier ook geen effect, het was gewoon duidelijk dat ze niet de link had / benul had dat het a eten was, en b dat dit anders werkte als met je tong een brok naar binnen gooien. Een kippenek slikt ze overigens vanaf het begin gewoon heel door.
Ik denk ook dat het bij Boomer een kwestie in van niet snappen :confused1:
En dr lange termijn geheugen is ook niet optimaal lijkt het.
Als ze een paar dagen 'barf' dingen heeft gehad lijkt ze het sneller te snappen dan na een paar kvv dagen.