Nou, dat dacht ik dus ook, gewoon kopvlees malen, goedkoop gehakt en ik weet wat er in zit
Kreeg het met geen mogelijkheid door de vleesmolen heen, terwijl die echt geen moeite heeft met stevige haaskarkassen of eendenruggen e.d.
Moderator: Lizzy
koekje schreef:dextrose is toch suiker? dat wil je toch niet in je hond? (ik iig niet in mn katten)Suiker schijnt "nodig" te zijn om het vlees mooi roodgekleurd te houden.
Borke schreef: Suiker schijnt "nodig" te zijn om het vlees mooi roodgekleurd te houden.dat heb ik de laatste tijd inderdaad ook. Ik had laatst vlees in handen waar op stond 97% vlees...... maar wat de rest dan was . En kruiden....ik wil geen kruiden in mijn blote vlees....dat doe ik zelf wel
Dextrose zit in heel veel vlees en vleeswaren, daar ik slecht suiker verdraag lees ik tegenwoordig uitgebreid alle etiketten voordat iets koop. Je wordt er niet vrolijker van als je de etiketten van vlees bij de supermarkt leest...
Kruimel schreef: Nou, dat dacht ik dus ook, gewoon kopvlees malen, goedkoop gehakt en ik weet wat er in zitHier gaat dat als een tierelier ???
Kreeg het met geen mogelijkheid door de vleesmolen heen, terwijl die echt geen moeite heeft met stevige haaskarkassen of eendenruggen e.d.
Borke schreef: Suiker schijnt "nodig" te zijn om het vlees mooi roodgekleurd te houden.Om nog maar te zwijgen van de etiketten op de vleeswaren
Dextrose zit in heel veel vlees en vleeswaren, daar ik slecht suiker verdraag lees ik tegenwoordig uitgebreid alle etiketten voordat iets koop. Je wordt er niet vrolijker van als je de etiketten van vlees bij de supermarkt leest...
pike schreef: Om nog maar te zwijgen van de etiketten op de vleeswarenPrecies...
yuki13 schreef: Wat denken jullie dat mevrouw koe te eten kreeg voordat zij gehakt werd dan??? Daar zaten geheid anti-oxydanten in, dus dat zit allang in dat vlees, lang voordat het gemalen wordt en nog eens wat extra toegevoegd word.Als ik rundergehakt maak, dan pak ik een stuk rundvlees en pers die door de molen. Voila, rundergehakt. Als de wildvreemde slager rundergehakt maakt dan is het mij volstrekt onduidelijk wat erin zit omdat ik niet weet wat hij door de molen heen perst. Dat vlees allerlei andere gekkigheidjes bevat is voor ons weinig nieuws, daar ontkom je helaas op geen enkele manier aan, want die biolappen geloof ik ook wel.
Iedereen roept hier altijd maar, ik maak het zelf want dan weet ik wat erin gaat, maar als je regulier vlees geeft (geen bio) vind ik dat toch erg relatief...helaas....
yuki13 schreef: Wat denken jullie dat mevrouw koe te eten kreeg voordat zij gehakt werd dan??? Daar zaten geheid anti-oxydanten in, dus dat zit allang in dat vlees, lang voordat het gemalen wordt en nog eens wat extra toegevoegd word.Ik geef ook regulier want bio is voor mij en voor heel veel anderen onbetaalbaar. Jij vindt dus dat ik de honden nu nog tekort doe want ik geef geen bio. Nou sorry, ik word dat gedoe over bio wel eens heel erg zat en dit schiet mij helemaal in het verkeerde keelsgat.
Iedereen roept hier altijd maar, ik maak het zelf want dan weet ik wat erin gaat, maar als je regulier vlees geeft (geen bio) vind ik dat toch erg relatief...helaas....
Huskymeisje schreef: Ik geef ook regulier want bio is voor mij en voor heel veel anderen onbetaalbaar. Jij vindt dus dat ik de honden nu nog tekort doe want ik geef geen bio. Nou sorry, ik word dat gedoe over bio wel eens heel erg zat en dit schiet mij helemaal in het verkeerde keelsgat.Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Ik voer ook niet biologisch, ik kan het voor mezelf niet eens betalen. Maar sinds Pike 2,5 jaar geleden over is gegaan op niet-biologische barf heb ik niet meer met hem bij de da gezeten. Dus het zal zo slecht niet wezen.
yuki13 schreef: Wat denken jullie dat mevrouw koe te eten kreeg voordat zij gehakt werd dan??? Daar zaten geheid anti-oxydanten in, dus dat zit allang in dat vlees, lang voordat het gemalen wordt en nog eens wat extra toegevoegd word.En biologisch voeren is ook relatief. Als je op de etiketten van biologische vleeswaren en andere produkten kijkt zie je dat daar ook stoffen aan zijn toegevoegd om het goed te houden. En als ik naar de biologische vis kijk is dat ook kweekvis. En biologische koeien lopen evengoed als al die andere koeien op vervuilde bodem en in vervuilde lucht. En het voer dat ze eten mag dan wel biologisch zijn, maar het is verbouwd op vervuilde bodem. Het is een illusie te denken dat er nog schone bodems zijn. Alles heeft zo zijn "maar". Wat niet wil zeggen dat ik niet voor biologische produkten ben, integendeel. Maar het is dus niet zo dat daar helemaal niets op is aan te merken. Biologisch is misschien beter, daarmee is niet-biologisch nog niet ongezond. Biologisch is vooral voor het milieu beter. Als ik het kon betalen zou ik ook voor biologisch kiezen, maar dan wel uit principe, niet omdat ik denk daar gezonder en langer van te leven.
Iedereen roept hier altijd maar, ik maak het zelf want dan weet ik wat erin gaat, maar als je regulier vlees geeft (geen bio) vind ik dat toch erg relatief...helaas....
pike schreef: Om nog maar te zwijgen van de etiketten op de vleeswarenJa inderdaad erg wat er allemaal voor zooi in zit,wordt hier ook niet meer gekocht.
Huskymeisje schreef: Ik geef ook regulier want bio is voor mij en voor heel veel anderen onbetaalbaar. Jij vindt dus dat ik de honden nu nog tekort doe want ik geef geen bio. Nou sorry, ik word dat gedoe over bio wel eens heel erg zat en dit schiet mij helemaal in het verkeerde keelsgat.Da's jammer en niet nodig voor het keelgat