Pagina 1 van 1

Rekensommetjes

Geplaatst: wo 16 jun 2004, 21:15
door Stephanie
Ik zie dat er steeds van die reken sommetjes worden gemaakt. Kan iemand ongeveer uit leggen wat en hoe zodat ik zelf ook die sommetjes kan maken mbt het eten van Banjer en Jersey ?

Re:Rekensommetjes

Geplaatst: wo 16 jun 2004, 22:24
door Janet
Welke rekensommen? Eiwitfractie? Vetpercentage? Percentage componenten? Bedrag per maaltijd?

Re:Rekensommetjes

Geplaatst: wo 16 jun 2004, 22:38
door Marion
Ik denk dat je bedoelt de verhouding spiervlees, bot, orgaanvlees en supplementen/tafelresten?

De bedoeling is dat je per week of per 2 weken geeft:
60% rauwe vleesbotten (50 % vlees en 50 % bot)
15-20 % groente/fruit
10-15 % orgaanvlees
5-10 % supplementen / tafelresten

Deze percentages moet je overigens niet te nauw nemen. Een beetje ervan afwijken kan geen kwaad.

Re:Rekensommetjes

Geplaatst: do 17 jun 2004, 08:58
door Stephanie
Marion schreef: Ik denk dat je bedoelt de verhouding spiervlees, bot, orgaanvlees en supplementen/tafelresten?

De bedoeling is dat je per week of per 2 weken geeft:
60% rauwe vleesbotten (50 % vlees en 50 % bot)
15-20 % groente/fruit
10-15 % orgaanvlees
5-10 % supplementen / tafelresten

Ja dit bedoelde ik.
Bedankt

Deze percentages moet je overigens niet te nauw nemen. Een beetje ervan afwijken kan geen kwaad.

Re:Rekensommetjes

Geplaatst: do 17 jun 2004, 12:37
door Lizzy
Zo doe ik dat:

Komt tie:

Eerst tel ik alle voedingsmiddelen bij elkaar op in de groepen:

Dus, hoeveel gram spiervlees, vleesbotten, orgaanvlees, groente/fruit, vis (en soms ook zuivel, eieren, tafelresten, supplementen).

Als je dat weet, tel je alle hoeveelheden weer bij elkaar op.

Dan bereken je hoeveel 1% is van het totaal (totaal aantal grammen).

Dan doe je alle categorieen nemen (vlees, vleesbot, groente, etc) gedeeld-door 1% en dan heb je het percentage!

Als je het totaal aan % weer optelt moet dit natuurlijk op 100% uitkomen (controle voor jezelf).

Groetjes, Lizzy

Re:Rekensommetjes

Geplaatst: do 17 jun 2004, 13:22
door Nitus
Johan (Sjakie) heeft hiervoor een handig bestandje gemaakt, stuur hem anders een PB-tje dan wil hij je het vast wel toesturen. Kijk maar even op: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... 93;start=0 ik vond het een heel handig bestandje om de percentages na te rekenen.