Pagina 1 van 1

kalkoenkarkas

Geplaatst: Za 10 Mei 2008, 17:53
door Deesje
Kito heeft vandaag een deel van zijn kalkoenkarkas (Herby) gehad en dat was buiten verwachting fijn zacht bot.. hij heeft er weinig moeite mee gehad en het was erg mooi bevleesd.. ik vind t fijn om af en toe te geven omdat het lekker grote karkassen zijn en hij er flink wat werk aan heeft. De kip, parelhoen, eend en ganskarkassen zijn altijd zo op.. ik was er even op bedacht dat het misschien echt te hard zou zijn maar dat was niet het geval..

Re: kalkoenkarkas

Geplaatst: Za 10 Mei 2008, 18:25
door Noes
Kalkoen is meestal niet zo hard, maar wel vlijm scherp vaak.  ;)
Ik geef het liever niet persoonlijk, maar er zijn er velen die het idd wel doen (zonder problemen).
Is eend dan niet ook lekker voor hem? Zijn flinke karkassen/ruggen of nekken.

Re: kalkoenkarkas

Geplaatst: Za 10 Mei 2008, 19:12
door ulla
Bij mij barfen de kippen ze. ;D
Ik vind ze gewoon te scherp.

Re: kalkoenkarkas

Geplaatst: Za 10 Mei 2008, 21:56
door Deesje
eend is niet echt aan de maat, dan is de gans net nog iets groter.. maar dat krijgt ie al en voor de afwisseling krijgt ie dan es wat anders en khad t kalkoenkarkas lang in de vriezer laten liggen (iedere keer toch maar iets anders eruit gehaald) maar nu toch geprobeerd en het lijkt kito erg goed te bevallen..
ik merk met dit karkas weinig verschil in hardheid of scherpheid met bijv gans.. tijdens het eten wordt ie als t ware steeds iets korter maar zonder echt scherpe randjes of stukken die afbreken ofzo...

Re: kalkoenkarkas

Geplaatst: Zo 11 Mei 2008, 00:11
door Minna
:) Bij ons is de kalkoen ook een favoriet, lekker groot en hier geen problemen met hardheid/scherpheid. Heb een aantal karkassen ook in stukken moeten hakken, maar had ook niet het idee dat het scherp was, die idee heb ik wel eens met haaskarkassen wel. Maar daar hebben de honden ook geen enkel probleem mee.