Ik lees veel verschillende dingen over rauw voeren. Zo heb ik ergens gelezen (niet op dit forum) dat 60% van de maaltijd uit spiervlees moet bestaan. In de Barf-rekenhulp staat er geen percentage bij spiervlees. Na verder te hebben gekeken op het forum, zie ik deze percentages staan:
50% vleesbot
20% spiervlees
15% orgaan
15% groente
Wat voor soort vlees is het vlees op het bot? Is dit ook spiervlees (ik ben slecht in biologie )? Dus dan zou het uitkomen op 25% spiervlees van het bot, en 20% extra? Of heb ik dat verkeerd?
Tweede vraag: ik geef nu half KVV en half Barf. Nu las ik dat KVV niet goed vult, omdat het heel snel verteerd wordt. Is Barf voeren dan beter voor het hongergevoel van de hond?
Derde vraag: als ik over zou gaan op 1 keer per dag voeren (is dat beter of maakt 1 of 2 keer per dag niet veel uit?), dan lijkt het logisch dit 's avonds te doen, aangezien 's ochtends weinig tijd is. Maar ik loop 's avonds de grote wandeling met de honden, of hardlopen of fietsen. Na een grote maaltijd is dit niet slim lijkt mij? Ik wacht nu altijd minimaal een uur na het eten. Maar als ze alleen 's avonds alles eten, zal ik minimaal 2 uur moeten wachten, of niet?
Vierde vraag: kun je op 1 dag ook 1 soort vlees geven? Mits je natuurlijk op de percentages let. Dat ik bijvoorbeeld 1 dag penslappen geef, en de dag erna alleen kippennekken, enz. Dit namelijk ivm porties die ingevroren worden.
Vijfde vraag: hoe doen jullie dat als jullie vlees inkopen. Je koopt het vaak per kilo in. Maken jullie er dan meteen porties van? Omdat je ingevroren vlees moeilijk in porties kunt verdelen. Dus van tevoren weet je al hoeveel gram je per portie doet?
Dit was het eerst even. Ik ben nu een week bezig met KVV & Barf geven, en het bevalt goed. Heb al veel gelezen, maar heb toch nog veel vragen zoals jullie zien Ik wil waarschijnlijk fulltime gaan Barfen, maar dan moet ik het van de percentages natuurlijk zeker weten.
Alvast bedankt voor het antwoorden!