Pagina 1 van 1

kiemen

Geplaatst: Ma 12 Feb 2007, 19:17
door reem
Hoihoi,weet niet of dit op zn plek staat.....Ik haal bij de Makro altijd van die kiemen[radijsla,knoflook,broccoli enz].Heel erg lekker en ook heel makkelijk door de groentemix.Nou doen die kiemen wat yupperig aan en ik heb ze nog nergens anders gezien.
Het ziet eruit als Alfalfa maar dan heeft het smaak.Iemand hier die weet of je ergens van die zaadjes kan kopen om het zelf te kweken?

Re: kiemen

Geplaatst: Ma 12 Feb 2007, 19:37
door *Monique
reem schreef:Hoihoi,weet niet of dit op zn plek staat.....Ik haal bij de Makro altijd van die kiemen[radijsla,knoflook,broccoli enz].Heel erg lekker en ook heel makkelijk door de groentemix.Nou doen die kiemen wat yupperig aan en ik heb ze nog nergens anders gezien.
Het ziet eruit als Alfalfa maar dan heeft het smaak.Iemand hier die weet of je ergens van die zaadjes kan kopen om het zelf te kweken?biologische winkel?

Re: kiemen

Geplaatst: Ma 12 Feb 2007, 20:55
door Happy Tail
Yep de bio winkels hebben veel kweekdingetjes, met van allerlei soorten zaadjes en bij behorende kiemen En ook makkeljik, een speciaal kiembakje

Re: kiemen

Geplaatst: Ma 12 Feb 2007, 21:28
door macgirlie
Het enige dat ik weet dat ze supergezond zijn.... anti-oxidanten!

Re: kiemen

Geplaatst: Ma 12 Feb 2007, 23:08
door pike
Ik heb onlangs van die kiemen bij AH in de winkel (XL) gezien.

Re: kiemen

Geplaatst: Di 13 Feb 2007, 08:37
door reem
Dan zal ik eens bij de grotere natuurwinkels in Amsterdam speuren.XL van AH zijn denk ik alleen in grote steden.Ik heb er i.e geval nog nooit van gehoord.
Bedankt.Wij gaan hier hopelijk binnenkort tuinieren op de keukentafel.

Re: kiemen

Geplaatst: Di 13 Feb 2007, 11:21
door Yves
Ik woon in Amsterdam maar wij hebben hier geen AH XL, wel natuurlijk wat grotere AH winkel. XL is een aparte formule. Ik weet dat er een in Almere en Hoofdorp zit. Waar woon je? Dan kan ik ff na vragen of daar een XL zit (mijn man is AH ondernemer).

Ikzelf haal altijd een bakje kiemen op de biomarkt in Amsterdam. Ik kan volgende week zaterdag ff kijken of ze daar ook zaadjes hebben. Zal ik dat doen?

Re: kiemen

Geplaatst: Di 13 Feb 2007, 20:16
door Saskia C.
Ik heb onlangs bij het tuincentrum een kiembakje gekocht en kiemzaadjes van Knip & Eet. Kan voorlopig vooruit met kiemen. Het tuincentrum was Coppelmans, maar die zitten alleen in Brabant volgens mij. Maar misschien dat een ander tuincentrum het ook verkoopt. Het stond in ieder geval bij de zaad afdeling.

Re: kiemen

Geplaatst: Di 13 Feb 2007, 21:08
door pike
Vandaag zag ik ze weer bij AH: rucola en broccoli kiempjes hadden ze staan naast de waterkers, € 1,89 voor een bakje.