Pagina 1 van 1

Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 14:52
door jumlai
Ik ben vandaag naar de markt geweest en heb daar sadientjes gekocht, makreel nog maar 2 stuks om te kjken of ze dit wel lekker vind.
Ze hadden ook zalmkoppen en daar heb ik er ook van mee genomen.
Ze liggen nu in de vriezer,  maar hoelang moeten ze bevroren blijven voordat ik dit mag geven?

Aan een kop zit ook nog de graat en staart. Maar mag ik dit ook geven?

Afbeelding

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 14:56
door Anita*
Zoo das een lekker hapje voor de hond, er zit nog flink wat zalm aan, ik vries ze altijd 2 tot 3 weken in en geef ze daarna pas en volgens mij kan je alles geven ;D

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 15:44
door 202Spots
Ziet er heerlijk uit hoor!
Hier zijn ze niet zo gek op dat doorzichtige stukje van 't kieuw en de staart,dat knip ik er van af.
De rest kan allemaal gegeven nadat je de zalm eerst hebt ingevroren.

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 16:10
door tijn
even een vraagje!

waarom zalm invriezen?

Hier in het noorden wordt het gewoon vers gegeven.
Ik geloof dat zalm van de oostkust van Amerika verdacht is, maar waarom deze invriezen?

gr tijn

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 16:13
door 202Spots
Salmon feed on snails that carry a fluke that contain a bacteria that is harmful if ingested by dogs.  This complicated process is called "salmon poisoning" and occurs if a dog eats salmon raw.  The salmon may be fresh caught, or found by the dog in refuse piles.  Any part of the raw salmon can contain these flukes and bacteria, but the head and "guts" contain the most....and are the discarded parts that dogs usually find near fishing areas and campgrounds.  Freezing, cooking, and smoking kill this bacteria. 
http://www.midtownanimalclinic.com/salmon.htm
Afbeelding

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 17:23
door Erna
Ziet er lekker uit Corrie.....Laika zal smullen!

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 17:48
door marsieyenna
Mijn honden krijgen ook de hele zalm, soms de kop de andere keer de rug tot staart.
Ik vries de kop meestal in , maar het andere stuk geef ik ze zo.
De zalm komt uit Noorwegen of is gekweekt.
Zoals mij eerder op dit forum is verteld bevat alleen zalm uit de pacific soms het schadelijke bacterie.
Bij mij zijn ze gek op zalm, zelfs de staart

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 21:06
door tijn
Vandaar mijn vraag, want ik heb ook gehoord dat het om zalm uit de pacific, gaat.

Eenige aanwijzigingen dat europese zalm ook verdacht is?
Voer namelijk (pure) zalm altijd vers.

gr tijn

Re: Zalm vraagje

Geplaatst: wo 31 jan 2007, 21:13
door Eef+Stippels
Lekkerrrr!

Ik weet eerlijk gezegd niet of je europese zalm 2/3 weken moet invriezen, maar bij twijfel zou ik het gewoon doen.