Moderator: Lizzy
Volgens mij heeft ieder bot wat geknipt of doorgebeten wordt door honden scherpe punten.Ja, en er is verschil tussen scherp en meebuigen en VLIJMscherp dat NIET buigd
Wie zegt dat kalkoenbotten langer nodig hebben om verteerd te worden? Wil niet zeuren of zo maar wil wel graag weten waar deze info vandaan komt.Uit de ervaring van barfers die 5 jaar of langer rauw voer geven en de eigenaars die de onverteerde stukken kalkoenbot in de poep terug vinden....en uit ervaring met mijn eigen honden ondervonden toen ik nog hele nekken gaf.
Als ik kippebotten aan diggelen knip zie je ook heel veel splinters.
De restjes die mijn honden laten liggen na het eten van kalfsribben zijn ook vlijm scherp.
Dat is toch altijd zo met botten?Er is verschil tussen hard en TE hard....voor juist die reden worden er ook GEEN poten gegeven om op te kluiven..
OF denk ik hier te makkelijk over?Ja
De restjes die mijn honden laten liggen na het eten van kalfsribben zijn ook vlijm scherp.En DAN schrijf je:
Kalfsribben ook te hard? Nou, dat ben ik ook niet echt met je eensDus jij bent van mening dat die vlijmscherpe resten die je honden niet willen eten, dan geen reden is om aan te nemen dat ze TE HARD zijn ???
Wat voor een botten voor jij dan wel? Alleen kip?Ik geef niet alleen Kip maar ook Lams ribben,Lams nek,Geit ribben, Eend karkas, Varkens nek(hier geen gevaar voor Aujezsky) Kalf schouderblad,Vis,en dan de gemalen kalkoen botten....dat vind ik ruim genoeg variatie zonder dat ik harde kalfribben of nog hardere runder botten geef...
La Demisa schreef: Je hoeft echt niet boos te worden hoor. Ik wil alleen maar leren en neem gewoon niet alles klakkeloos aan. (Anders zou ik nu nog steeds brokken voeren.) Ik ben juis begonnen met lamsribben en klafsribben en heb daar nooit problemen mee gehad. De restjes die zijn laten liggen zijn heel minimaal en zij kunnen zelf heel goed bepalen dat ze die stukjes niet weg krijgen. Ik barf nog niet zo lang als jij, daarom wil ik nog zoveel leren.Ik ben niet boos, ik probeer alleen maar je vragen te beantwoorden.
La Demisa schreef: Verder hoor ik al maanden niet anders dan dat mensen kalfsribben voeren. Jij bent de 1e die zegt dat dat eigenlijk te hard is. Dan zit ik de hele avond achter mijn oren te krabben. Hoe kan het dat ik nu ineens iets heel anders hoor? Snap je dat ik daar een beetje van in de war raak?Wanneer je op "zoek" Kalf ribben of Rib vraag of Spareribs intikt dan zie je o.a deze berichten die door andere leden geplaatst zijn.
La Demisa schreef: Nou, ik heb ook wel eens botten gehad die echt te hard waren hoor. Waren de 1e botten waar ik aan kon komen. Ik helemaal blij, 7 kilo runderribben. De slager had me verkeerd begrepen. Die waren knoei hard en heb ik als snel als recreatie bot gegeven. Dar konden ze echt niets mee.Treur maar niet hoor. Misschien heb jij kalfsribben waar veel vlees aan zit die wel zacht zijn van jongere kalfjes. En dan zijn ze goed te eten. Ik heb nog nooit goed bevleesde kalfsribben kunnen scoren en de ribben die ik wel heb kunnen scoren waren kaal (probleem 1) en waarschijnlijk van een ouder kalf (probleem 2 - volgens mij zijn veel kalveren die geslacht worden al bijna stiertjes. Gelukkig maar, hebben ze net een tikje langer van hun leven kunnen genieten). Ze krijgen hier trouwens wel kalfswervels en dat gaat nog steeds prima. Overigens zit daar eigenlijk ook vaak nog wel een stukje rib aan en dat eten ze hier wel probleemloos op.
Maar serieus, kalkoen eten ze hier in een vlot tempo op. Kalfsribben ook. Alleen blijven er soms wat splinters liggen en daar doen ze geen moeite voor. Ik hoor dat van meer mensen. Die ruim is dus gewoon op.
Verder hoor ik al maanden niet anders dan dat mensen kalfsribben voeren. Jij bent de 1e die zegt dat dat eigenlijk te hard is. Dan zit ik de hele avond achter mijn oren te krabben. Hoe kan het dat ik nu ineens iets heel anders hoor? Snap je dat ik daar een beetje van in de war raak?
Ik vind het nl ideale botten, ze zijn helemaal kaal. Ik kan dan zelf kiezen wat voor een soort spiervlees ik daar bij voer. Aangezien ik nogal wat verschillende soorten heb krijgen ze een behoorlijke afwisseling.
Ik maar denken dat ik goed bezig was.
La Demisa schreef: Verder hoor ik al maanden niet anders dan dat mensen kalfsribben voeren. Jij bent de 1e die zegt dat dat eigenlijk te hard is. Dan zit ik de hele avond achter mijn oren te krabben. Hoe kan het dat ik nu ineens iets heel anders hoor? Snap je dat ik daar een beetje van in de war raak?Ik voer dus nooit kale botten, ook niet met spiervlees er los bij. Kalfsribben krijgen mijn honden een enkele keer, en dan met name als er een nuchter kalf is uitgebeend. Een nuchter kalf is een kalf dat nog geen vast voedsel heeft gehad, dus heel jong.
Ik vind het nl ideale botten, ze zijn helemaal kaal. Ik kan dan zelf kiezen wat voor een soort spiervlees ik daar bij voer. Aangezien ik nogal wat verschillende soorten heb krijgen ze een behoorlijke afwisseling.
Ik maar denken dat ik goed bezig was.
Lizzy schreef: Ik heb afgelopen vrijdag mijn honden kalkoennekken gegeven. Deze waren veel dikker als de nekken die ik 'gewend was'. Dus kans op "in 1 keer inslikken" was bij deze nekken totaal niet aan de orde. Overigens waren de botjes in de nekken eigenlijk ronduit zacht te noemen en ze splinterde ook totaal niet. Ook weer heel anders als met de nekken die ik 'gewend' was. Maar goed, kalkoennekken gaan dus op het menu van mijn honden, want ze vinden ze heerlijk en deze zijn echt botermals!De nekken die ik altijd had waren dus ook superdik en lang...moet ik toch ook eens gaan proberen om deze heel te geven,denk dat ze er wel raad mee weten
Raar he, dat er zoveel verschil kan zitten? Blijkbaar heb je dus kalkoennekken en kalkoennekken?