Pagina 1 van 1

Invriezen

Geplaatst: vr 22 sep 2006, 16:00
door Thea & Cees
Ik heb verse hertenribjes kunnen krijgen, normaal moet je dat bij -18º 3 weken invriezen dat doe ik ook bij vers vlees. Nu is mijn vraag bestaat er een tabel dat als je met een lagere temp. invriest de invries tijd ook kan verminderen? Want bij min 40º is de invries tijd maar een paar dagen.

Re: Invriezen

Geplaatst: vr 22 sep 2006, 17:14
door Lizzy
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar het antwoord niet op weet.... Nou dacht ik ook wel gelezen te hebben dat je het 10 dagen op -21 graden kunt invriezen, dus misschien dat het wel klopt.

Is het echt wild hert? Zo niet: vroor ik het helemaal niet eerst in en gaf ik het direct. En nou moet ik eerlijk zijn hoor: ik geef echt wild sowieso direct, zonder het eerst lange tijd in te vriezen. Ik ben er gewoon niet van overtuigt dat het nodig is, dat invriezen. Misschien wel de organen van wild, dus daar zou ik geen risico mee lopen. Maar het spiervlees? Ik geloof niet dat daar wat mis mee kan zijn. Bovendien vriest een wolf zijn prooi ook niet eerst op -18 graden in.....