Dank, dank *bloos*
De rauwvoermanie voor mensen, of fruitarians e.d., daar heb ik dus niks mee. Voor zover ik weet is d mens, itt tot de wolf, goed aangepast aan gekookt voedsel, en kun je daarmee een zinvol dieet samenstellen. Wat niet wegneemt dat ik een deel rauwe groente en natuurlijk rauw fruit errug gezond vind, maar dan wel de groentes waar we rauw ook wat mee kunnen. Dus niet bv boerenkool of rode kool, die celwanden zijn zo dik, daar doet ons lijf verder niks mee. Rauw vlees, ik eet sowieso geen vlees maar dat heeft meer te maken met overwegingen van dier(on)vriendelijkheid en de enorme schade aan het milieu, maar ik zou het dus niet doen, om de reden die Lizzy geeft. Veels te link qua bacterien. Wij zijn beschavingswatjes, veel te steriel en schoon opgegroeid, ons immuunsysteem kan dat allemaal helemaal niet aan. Dan zou je van jongs af aan aan rauw gewend moeten zijn zodat je lichaam zich erop in kan stellen. Zoals bij zgn 'natuurvolkeren' vaak het geval is. Inuit bv eten wel rauw vlees en krijgen daar niks van, maar die zijn dat al tig generaties gewend.
Wat betreft fruitarians las ik een keer op een interessante site de opmerking dat die dan ook echt terug naar de natuur zouden moeten gaan, en dat betekent wilde fruitsoorten en niet onze gigablozendesuperzoete gewkeekte fruisoorten. En dan piepen ze wel anders. Ooit een wilde appel geproefd? Niet echt voor herhaling varbaar
idem ditto voor de meeste wilde fruitsoorten. Het suikergehalte in gekweekt fruit is door selectie zo hoog dat je vraagtekens kunt zetten bij de gezondheid ervan. En ook verder is de samenstelling niet te vergelijken met een echt 'oermensendieet'.
Overigens verbaast het me, de voedselkeuzes van succesvolle species als mens en hond (ik bedoel dus echt de hond, niet de wolf).
Hee, interessant. Waarom verbaast je dat? Ik vind het eigenlijk wel logisch dat generalisten het beter doen dan specialisten, als het op verspreiding aankomt.