Stef@nie schreef: Okee, net even weer op zoek geweest. Bij de supermarkt kan ik aan het volgende komen:Het mergpijp, de runderschenkel en het been van het soepvlees zou ik niet geven. Dat zijn botten van dragende delen (poten) van volwassen runderen. Veel te hard dus. Het soepvlees zelf kun je wel geven.
- Hele kip (E3,30)
- Kippenlevertjes (300g voor E1,35)
- Mergpijp (E1,50)
- Soepvlees met been
- Rundschenkel
- Kipdrumsticks
Beetje redelijke prijzen? Wat gebruik je precies van de hele kip? Gewoon de hele kip ? En zijn de laatste 4 bruikbaar?
De hele kip, de drumsticks van de kip en de kippenlevertjes zijn heel geschikt en die kun je in zijn geheel geven. Persoonlijk vind ik ze wel fors aan de prijs. Dat komt waarschijnlijk omdat je ze bij de supermarkt haalt. Hele (diepvries)braadkippetjes zijn heel voordeling bij de Aldi en de Lidl. Verder ben je in de aanbieding bij de C1000 en op de markt vaak veel voordeliger uit.
Stef@nie schreef:Kipkarkassen zijn kippen waar de kop, de poten, de vleugels, de filet en de orgaantjes af gehaald zijn. Vaak zit er nog aardig wat vlees aan en zijn het geschikte vleesbotten voor de hond.
Bij een boerderij in Duitsland waar ze biologisch vlees verkopen hebben ze dit:
Wir haben Karkassen von Hühnern, Hundeknochen, Hundewurst und ab und zu Innereien von Rindern, die Sie selbst abholen und portionieren müssen.
Prijzen weet ik nog niet. En wat die Hundeknochen en Hundewurst bevat heb ik ook geen idee van.
Wat is kippenkarkas eigenlijk precies? En dat geef je ook in z'n geheel? En wat is kopvlees? En wat is VUILE pens? En kalkoennekken moeten gemalen zijn? En vis? Ook in z'n geheel???
Zoooooo heel wat te vragen!
Kalkoennekken geef ik persoonlijk niet, het bot is heel hard en vlijmscherp. Als je het gemalen kunt krijgen is het misschien te doen, maar zelf malen lukt mij niet, dat overleven de meeste vleesmolens niet. Kalkoenfilet is, als je het voor een redelijke prijs kunt kopen, prima spiervlees.
Die hundeknochen en die hundewurst zou ik laten liggen, waarschijnlijk zijn de knochen van runderen en dus ongeschikt en de wurst vind ik vaag, ik geef niets waarvan ik niet weet wat er in zit.
Kopvlees is (het woord zegt het eigenlijk al) het spiervlees dat om de kop van een rund zit, eigenlijk net zo iets als runderlappen maar dan veel vetter. Het is prima spiervlees voor de hond. Vuile pens is de pens van een koe die niet door en door schoongespoeld is. Er zitten nog resten van de inhoud van de pens in en dat is heel voedzaam.
Vissen kun je ook heel geven, vooral vette vis is heel gezond. Ik zou alleen beginnen met een "makkelijk" visje zoals een sardientje of een rauwe (ongezouten) haring.